SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Jakob Ivar Ekvall
Beverly Kills får en att vilja välta både bord och stolar

Idag släpper göteborgsbaserade Beverly Kills sin efterlängtade EP Elegance in a State of Crisis. Men utöver att vara ett “göteborgsband” har de spelat på många ställen runtom i Europa och även tagit sig till andra sidan Atlanten en sväng nu i mars för The New Colossus Festival i New York.

Popmusik och soloprojekt i all ära, men det blir verkligen nåt speciellt när medlemmarna i ett band som Beverly Kills spelar tillsammans. Alla element i deras musik blandar sig på ett helt unikt sätt och det går nästan att höra varje medlems personlighet bara i hur de spelar. Alma Westerlunds trollbindande röst gifter sig med det råa och lite kusliga ljudlandskapet precis lika självklart som året 2020 och "karantän".

Almas trollbindande röst gifter sig med det råa och lite kusliga ljudlandskapet precis lika självklart som året 2020 och "karantän".
Beställ vinylen "Elegance in a State of Crisis" här

Första spåret, Divine, kastar mig direkt in i deras härligt mörka, emo-doftande värld. Låten börjar med en riktigt karismatisk synthslinga som för tankarna till ett tonårs-fantasydrama från tidigt 2000-tal. Redan där sätts en känsla som verkligen går att ta på, och den ska hålla i sig rakt igenom hela skivan. En personlig favorit utöver de självklara och redan släppta "Dreamt in Commercials" och "Seven Sisters" blir "A Scarlet Night". En mer uptempo-låt med ett driv som sällan går att fånga i inspelat format. Peaken här hamnar i låtens sista minut med gitarrsolo som får en att vilja välta både bord och stolar.

Peaken här hamnar i låtens sista minut med gitarrsolo som får en att vilja välta både bord och stolar.

Överlag märks det att detta är en skiva som är genomtänkt från första sekund hela vägen ut i slutet. Alla låtar bär på samma påtagliga känsla, och en genomlyssning av EP:n känns lite som att åka bil på natten genom okända, lite kusliga landskap. Nog för att Beverly Kills redan tagit sig till en nivå som många aldrig når, men jag tror att med denna EP ute kommer de nå nya höjder världen runt. "Elegance in a State of Crisis" finns ute på vinyl och går att beställa via Welfare Sounds and Records.

Missa inte bandets drive-in-konsert på Bananpiren i Göteborg på Valborgsmässoafton! Spelningen kommer även att streamas, så håll utkik på deras Facebook-sida.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa