SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Magnus Dunberg (mobilfoto)
Poddare och lyssnare träffas under Blå Måndag-dagen med synthloppis och livemusik

Lördagen den tjugoförsta maj var det dags podden Blå Måndag att arrangera Blå Måndag-dagen 2022. Detta var tredje gången i poddens femåriga historia. Inriktningen är elektronisk musik med tonvikt på synthmusik där artister intervjuas, skivtips och en del nörderi om favoritinstrumentet synthar och allt runt det. Uppehåll har det ju varit på grund av covid men i år kunde det alltså ske, nere vid vattnet i Hammarby sjöstad, med stora fönster ut mot vattnet.

Från vänster Måns Jonasson och Peter Josefsson som är programledare i Blå Måndag-podden. Foto: Magnus Dunberg (mobilfoto)

Det är en dag med livemusik, och framförallt synthloppis där vem som helst får hyra ett bord och sälja sina elektroniska prylar. Åtta bord med försäljare räknade jag till. Det syntes bandmedlemmar från olika svenska  band och artister inom genren som minglade runt bland prylar och besökare. Två band spelade fyra låtar var. Först ut var Sex Kino. Ett tvåmannaband som kommer från lite olika håll enligt sångaren James Brook, som har flera band i ryggsäcken. Newcastle och Polen bland annat. Med sig hade han Josefin Larsson på synth. Stilen var en blandning av catchy new wave/ synthpop från 80-talet och även lite italodiscovibbar, med eskapistiska texter, perfekt för en mörk nattklubb!

Sex Kino. Foto: Magnus Dunberg (mobilfoto)

Nästa band, efter en dryg timmes uppehåll i den ganska varma korridorlika lokalen, var Harlem. De består av två killar, Johan Skugge och Martin Thomasson. Musiken är väldigt funkig,basig dansant electro. Med samplingar och korta repetetiva texter som pusslas ihop till en skön mix. Influencer är bland annat Suicide, Liaisons dangereuses och Cabaret Voltaire. Väldigt svårt att stå still.

Harlem. Foto: Magnus Dunberg (mobilfoto)

Tre timmar går fort när man har roligt. Prata med lite folk och skön livemusik, mitt på dagen dessutom! Då har man kvällen framför sig att kanske göra nåt mer kul i samma anda! Fortsättning följer nästa år får vi verkligen hoppas. Och glöm inte ratta in podden”Blå måndag”!

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
Artikeln handlar om
No items found.
Av
Magnus Dunberg
No items found.
Hittade inga relaterade artiklar
No items found.
No items found.

Fortsätt läsa