SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Fredrik Stål
Boy Harsher: Dansgolvets film noir

Hus 7 och Dark Park bjöd i söndags på en kanonfin bokning i form av amerikanska elektropop-duon Boy Harsher


Boy Harsher har själva beskrivit sitt sound som "sorgsen dansmusik" och deras musik låter lite som ett klubbigt soundtrack till en modern film noir. Det känns inte som någon slump att den filmskolade duon började som ett multimediaprojekt innan de gick all in för musiken. Många andra akter gör kanske anspråk på ett liknande sound, men Boy Harshers uttryck tycks ha en bakåtlutad självsäkerhet som inte kräver några överdrifter för att hamna mitt i prick. Titta gärna även på deras snygga videos, t.ex. till en av mina favoritlåtar "Fate".

Foto: Fredrik Stål
Många andra akter gör kanske anspråk på ett liknande sound, men Boy Harshers uttryck tycks ha en bakåtlutad självsäkerhet som inte kräver några överdrifter för att hamna mitt i prick.

Live har duon med sig en tight uppsättning teknik inklusive en väl avvägd ljusrigg. Jae Matthews använder vad som ser ut att vara en Voicelive Rack för sina snygga integrerade rösteffekter, ibland sjungna genom en "polisradio-talkback" för maximal mufflighet. Gus Muller sköter beats och samples och plockar stundtals också upp ett hembyggt (?) elektroniskt instrument, en sorts vedträ-liknande shaker med sladd som är med och bygger kalla rytmiska ljudfasader i soundet.

Foto: Fredrik Stål


Karismatiska Jae sjunger mörkt, sammetslent och dramatiskt (t.ex. nästan som en film-monolog i suggestiva "Yr Body is Nothing"). Hon kliver ofta ut på yttersta scenkanten, går ner på knä och vid ett tillfälle även ut i publikhavet. I en låt plockar hon fram en grön laserpekare och sveper över oss i publikhavet.  Gus kastar samtidigt monotont med huvudet och mitt i dansglädjen är det dystopiska tydligt närvarande.

Det må vara söndag, men med Boy Harsher är det fest och klubb som om helgen precis börjat. Den kyliga musiken till trots skapas genuin värme mellan kakelväggar på Hus 7.

Det må vara söndag, men med Boy Harsher är det fest och klubb som om helgen precis börjat. Den kyliga musiken till trots skapas genuin värme mellan kakelväggarna på Hus 7. Jae och Gus ger ett sympatiskt intryck vilket bidrar till helhetsupplevelsen. Vi dansar, njuter och lyckas ropa tillbaka duon för några extranummer. En snyggt genomförd spelning med riktigt bra ljud. Perfekt avsluta veckan med dekadent dans till så högkaratig mörk pop. Tack Dark Park och Hus 7 för det!


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
Artikeln handlar om
Av
Lovisa Beck

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa