SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Kristofer Hedlund
Caesars får Trädgården att explodera av kärlek
I onsdags, på en av sommarens första varma dagar intog Caesars, Trädgården i Stockholm. Publiken samlades framför scenen och upp längs kanterna och bakom Nino Kellers trumset lyser en stor skylt med texten "Caesars Palace".

Publiken är en blandning av gamla fans som såg Caesars på festivaler för 15 år, och den nya generationen som kanske aldrig fått uppleva Caesars live, men som ändå har växt upp med deras musik.

Omedelbart kickar nostalgin in från den välkända rösten bakom Caesars, som låter exakt lika unik som för 15 år sen.

Kl 21 går bandet på och César Vidal utbrister "Fan, vad ljust det är!" och de kör igång med låten "Over ‘fore it started". Omedelbart kickar nostalgin in från den välkända rösten bakom Caesars, som låter exakt lika unik som för 15 år sen.

På scen ser vi även halva Les Big Byrd med Jocke Åhlund på gitarr och Nino Keller på trummor, samt David Lindqvist på bas och Emil Nilsson, från bandet Friska Viljor, på klaviatur. De levererar hitlåt efter hitlåt och det är svårt att sitta still till Jocke Åhlunds gitarriff, unika energi och scenspråk. Det verkar som att bandet har lika kul på scen som publiken har.

Caesars på Trädgården Live Sessions. Foto: Kristofer Hedlund
En längtan av att umgås, att vara ute hela natten och att inte tänka på konsekvenser väckts till liv. Trädgården håller på att explodera av kärlek.

Halvvägs in i spelningen har en längtan av att umgås, att vara ute hela natten och att inte tänka på konsekvenser väckts till liv. Trädgården håller på att explodera av kärlek.

Jocke Åhlund viskar "sista låten, sista låten" och hintar om vilken nästa låt är genom att säga ”Det är en ton som hackar och det låter jätteskönt”. De börjar spela "(I’m Gonna) Kick You Out" och hela publiken ställer sig upp.

Det var tur nog inte sista låten, utan sista låten blir "Punkrocker", som efter en bit in i låten går ner i intensitet och publiken börjar sakta sjunga med. Jocke Åhlund tar tillfället i akt att presentera deras basist, David Lindqvist, som Sveriges absolut bästa basist, med glimten i ögat då Frans Johansson som är basist i Les Big Byrd sitter precis bredvid scenen.

Foto: Kristofer Hedlund
Under de sista refrängerna i "Punkrocker" är det inte långt ifrån att Jocke Åhlund, i extas slänger sin elgitarr ut i publikhavet.

Intensiteten på "Punkrocker" ökar och vi slängs fram och tillbaka bland alla gamla minnen. Under de sista refrängerna i låten är det inte långt ifrån att Jocke Åhlund, i extas slänger sin elgitarr ut i publikhavet.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa