SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Joar Lindberg
Emopopbandet Ljushuvud gör sin första livestreamade spelning

Som ett bidrag till kulturlivet när effekterna av COVID-19 knivhugger livescenen anordnar SAVANT livestreamade spelningar för att hålla kulturen vid liv. Vi kommer att släppa flera artister och band framöver och först ut är emopopbandet Ljushuvud.

Effekterna av COVID-19 har knivhuggit musikkulturen och livescenen blöder kraftigt vilket har medfört att många hittar kreativa lösningar för att hålla kulturen vid liv och låta publiken fortsätta upptäcka nya liveband. Några artister som gjort streamade livespelningar är Ane Brun och Philadelphiabaserade synthpopbandet Korine. En streamad livespelning kan bli intim och speciell men kommer aldrig att kunna ersätta den riktiga upplevelsen; känna värmen från andra, ölen från baren, trycket från högtalarna och energin från banden.

Först ut är vi glada att presentera emopopbandet Ljushuvud från Göteborg, som är en av flera spännande akter som vi kommer att släppa framöver.

Ljushuvud består av sångaren och låtskrivaren Julius Marstorp och medlemmar från bl.a. BRAINCOATS och Little Birds. Bandet bildades i Göteborg 2018 och behandlar Julius kondenserade kärlek till pop och emo. Under hösten släppte bandet deras debut-EP "Dra mig i örat" med låtar som repeat-vänliga "16k". Under våren släpper de ny musik som kommer att skaka om i indiepopscenen. Har vi tur kanske de spelar en av de nya låtarna på spelningen.

Spelningen är gratis men det kommer finnas möjlighet, och skulle uppskattas att Swisha något till bandet under spelningen. Läs mer och attenda eventet på Facebook.

Vi vill uppmana alla att fortsätta att planera framtida konsertbesök

Detta är vårt bidrag för att hålla kulturen vid liv medan scenerna är stängda och vi vill uppmana alla att fortsätta att planera framtida konsertbesök, attenda evenemang på Facebook och låta detta vara en tid där vi skapar förväntningar och ser fram emot vårt nästa besök på vår favoritscen. Det gör vi.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa