SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Hurula
En känsloladdad hybrid av Kites elektroniska råhet och Kungliga Hovkapellet

I dag släpper Kite dubbelsingel med låtarna “Tranås/Stenslanda” och “Hopelessly Unholy” via Astronaut Recordings, den senare i orkesterarrangemang av tonsättaren Jonas Valfridsson, en låt som från början skrevs till filmen The Perfect Weapon med Steven Seagal, och som bara har funnits på Youtube fram tills nu.

En känsloladdad hybrid av Kites elektroniska råhet och orkesterns högkänsliga energifält, finstämmer vår hjärna med vårt hjärta, tar oss till olika stadier av känslomässig frihet och skapar en spricka i existensen.

Låten är en studioinspelning av det arrangemang som gjordes inför Operan där musiker ur Kungliga Hovkapellet medverkade. Det är en mäktig och utomkroppslig musikupplevelse fylld av skönhet och intuitiv känsla där Nicklas Stenemos text om hopplöshet och förtvivlan tar oss svindlande nära smärtan. En känsloladdad hybrid av Kites elektroniska råhet och orkesterns högkänsliga energifält finstämmer vår hjärna med vårt hjärta, tar oss till olika stadier av känslomässig frihet och skapar en spricka i existensen.

Vi drömmer oss tillbaka och känner vågor av tacksamhet över att ha haft turen att få uppleva det här cinematiska mästerverket live på Operan.

Kite med Kungliga Hovkapellet på Operan 2020. Foto: Kristofer Hedlund

Jonas Valfridsson skrev i ett inlägg på Instagram inför släppet:

— Minns att jag satt i köket då jag första gången hörde Hopelessly. Kite hade skickat en mapp med låtar som var aktuella, men just den här hade jag inte hört. Spontant så kändes den låten väldigt upplagd för att lägga på lite filmiska orkesterslingor, och jag gjorde ett Barber-inspirerat stråkarr med massor av förhållningar nästan samtidigt som jag lyssnade igenom låten. Skrev ner någon minut och skickade till Kite. Antingen gillar de det här eller så får jag sparken nu, tänkte jag. Någon kväll senare skickade Nico tillbaka skissen med sångpålägg, och det var smärtsamt vackert. Hade den minuten på repeat i tunnelbanan, på Willy’s, och i soffan när jag somnade den kvällen.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa