SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Kim Wijk
En singel om kollektiv, klickcigaretter och om att vara just singel

Clara Klingenström är vår Gotländska popprinsessa som med debutsingeln ”Ensam i en stad” satte sig själv och hennes dagbokslika texter på musikkartan. Ny musik lovades till hösten 2019 – och nu äntligen får vi ta del av detta text-geni igen genom den nya singeln ”Engelbrekts väg”. Singeln är inspelad på Studio Mami y Papi, av Clara själv tillsammans med Viggo Örsan och Anton Fernandez.

Clara visar ännu en gång att ärlighet varar längst – iallafall när det kommer till att skriva texter, och skjuter sanningar och faktum i form av melodier likt Amors pilar

”Engelbrekts väg” är en singel som handlar om att bli just singel, om rådande bostadskris och att finna ett hem och en samhörighet i kollektiv bland vänner. Om förbjudna klickcigaretter och allt som en gång var, otillräckligheten för sitt ex och om otillräckligheten för sig själv. Det Clara gör är att hon ser olyckan genom andra ögon, ser det vackra i en trång lägenhet och ändå, överlevnaden i det som en trodde skulle döda. Clara visar ännu en gång att ärlighet varar längst – iallafall när det kommer till att skriva texter, och skjuter sanningar och faktum i form av melodier likt Amors pilar – rakt in i varenda lyssnare.

Texter som skulle kunna vara filmmanus till årets största film, otroliga beskrivningar där varenda del är viktig och små vardagliga ting förvandlas till vardagsdrömmar

Texter som skulle kunna vara filmmanus till årets största film, otroliga beskrivningar där varenda del är viktig och små vardagliga ting förvandlas till vardagsdrömmar, ta bara det lysande exemplet att köpa en låda vin och bli full med Josefine.

På Engelbrekts väg bor Clara i ett kollektiv med sina fem vänner och en katt, en gata blir till en låt om en kärlekshistoria som utspelar sig runt omkring gator och torg, en tid och en säng som inte längre finns. Om hur allt som tidigare gått i klara färger tillslut gör en färgblind och om att ta sig ut till färgerna igen. Som tur är finns alltid musiken, en slags sjungande terapeut som ser till att allt känns lite bättre, åtminstone för stunden. I detta fall är vår sjungande terapeut Clara Klingenström och jag tror jag behöver boka en ny tid genast.

Lyssna på "Engelbrekts väg" nedan.
No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa