SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Press
Favoriter v.11

Våra favoriter bland de senaste släppen kommer den här veckan från Kitka och SKULDPADDA.


Kitka

Den enigmatiska Sundsvallsduon Kitka som utgörs av musikerna Frida Madeleine och Fredrik Hast släppte i tisdags singeln “Le Quit”, den första sedan debutalbumet “K” som kom förra året.

Med sin fängslande kombination av analogt och digitalt sound lockar de återigen in oss till sin elektroniska, suggestiva och fantasifulla värld. Frida Madeleines unika sång, som ett eget väsen, möter hänförande och melodiska lager av synthslingor och drivande beats.

Kitka beskriver låten så här:

- “Le Quit” var redan från början en låt vi såg fram emot att spela live. När man jobbar intensivt med låtar som denna händer det att man ser den i olika situationer - som vår kommande Japanturné i maj. I våra huvuden har vi redan spelat den 300 gånger framför våra japanska vänner. Låtar kan vara lika mycket bränsle åt fantasier som faktiska låtar.

- Under den här processen tog vi in en session-trummis som spelade ovanpå allt vi redan arrangerat. Trummorna lyfte låtarna till helt nya nivåer och gav oss den där friktionen vi ofta får till live, men som kan vara svårt att få på pränt i studion. Vi gillar båda två när det blir skitigt. När det stretar.


SKULDPADDA

Göteborgsbandet SKULDPADDA bestående av Michaela, Kim, Irma, Anton, Johan och Christoffer skapar experimentell musik, från mjuk pop till krautrock. Bandet spelade in sin första EP “Honeymoon” 2016, samma år som de bildades, på Welfare Sounds och förra året kom debutalbumet “Little Islands”.

Nu har de precis släppt singeln “Red Moon”, en varm indiedröm med rivande gitarrer och hopp om framtiden.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa