SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Fredrik Stål
"Dekadent, nonchalant och helt jävla underbart"

Vi begav oss från ett kallt och rått Stockholm och slakthusområde in i en varm och avslappnad atmosfär på Slaktkyrkan i fredags för att se Junior Brielles turnéavslutning.

Inför bandets höstturné gick de ut på sociala medier med en uppmaning till deras följare; att bestämma vilka band som skulle vara förband under deras respektive spelningar. En väldigt fin gest tycker vi att hjälpa andra band att slå igenom. I Stockholm blev det förbandet Beverly Kills som vi tidigare inte sett på den här typen av scen, utan på en liten svettig scen i källaren på Snotty Seaside.  

Beverly Kills var support till Junior Brielle under deras turnéavslutning i Stockholm. Foto: Fredrik Stål

Jag tror att många i publiken, som inte var beredda på den kraft som Beverly Kills sångare Alma Westerlund har i sin röst, satte ölen i vrångstrupen.
Publiken rörde sig närmare och närmare scenen, gitarristen John Jonsén slängde med håret i takt till musiken och det blev snabbt tydligt att Beverly Kills redan har ett helt gäng med hitlåtar, som de rev av en efter en, för att sedan avsluta på max med låten "In This Dim Light".

När Junior Brielle gick på var det smockfullt i Slaktkyrkan och stämningen var på topp. Jag upplevde en känsla av att det här var sista festen innan alla julbord, julfester och julledighet.

Foto: Fredrik Stål

Det kom mycket rök från rökmaskiner som ibland gjorde att det bara gick att se gestalter där uppe på scenen. Bröderna Gabriel och David Röhdin öste på med energi och uppblåsbara fotbollar smashades runt bland publikens huvuden, eller eventuellt rakt i ansiktet på vissa.

Min favoritlåt blev "Blod" som jag tidigare inte hört live. I den låten fick sångaren Gabriels fina röst verkligen komma fram.

Lite mer än halvvägs in i spelningen sa Gabriel att de producerat en ny låt som heter "Heta kinder" som de ska spela live för första gången, och välkomnade artisten Nordpolen upp på scenen för att framföra låten tillsammans.

Foto: Fredrik Stål

Jag och resten av SAVANT-redaktionen har lyssnat flitigt på Nordpolen genom åren och älskar den energi han tillför på scen. Det var precis den typen av överraskning vi i publiken behövde den här kvällen. Sist vi såg Nordpolen live var när han gästspelade på Hästpojkens spelning på Debaser i Stockholm och det var samma energipåslag då.

Spelningen avslutas, till skillnad från när de spelade på Lollapalooza och fick avbryta, på riktigt Junior Brielle-vis med att Gabriel smashar en elgitarr.

Nu ser vi fram emot att höra mer av den nya låten och mer från Junior Brielle under nästa år.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa