SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Milkdropstudio
Junior Brielle tillbaka med 80-talsinspirerad indiepop

Över ett år har gått sedan hela Sveriges favoritbröder släppte musik. Mycket kan hända på ett år och Junior Brielle berättar att de har hunnit bli vräkta, slutat prata med varandra och till sist gått in i studion tillsammans. Nu är de i alla fall tillbaka med en singel som de själva beskriver som “En 80-talsinspirerad indiepoplåt full av syntar, elgitarrer och trummaskiner”.

"Bäst i Sverige" är en klockren uppföljare till deras tidigare släpp. Indiepoppare som jag är har jag alltid älskat hur JB lyckas göra populär indiepop utan att beröva musiken på det som gör den “indie”. Om bröderna Röhdin är bäst i Sverige på något skulle jag säga att det är på just det. Denna låten är inte heller något undantag. Med rader som “Du är något annat, mitt allvar, min väg hem” visar de på sin stora låtskrivarkompetens.

Lite kuriosa om Bäst i Sverige är att allt du hör i låten är analoga instrument. Ett val JB gjorde för att begränsa sig själva och låsa upp lite kreativitet. Singeln kan du streama idag och senare i maj kommer även en musikvideo till låten, även den inspelad helt analogt på 16-millimetersfilm.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa