SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Celine Barwich
Klara Keller – "Hellre ingen alls än misslyckad"

Klara Keller sätter ribban högt när hon är först ut på Jocke Åhlunds skivbolag Gibbon. ”Hellre ingen alls än misslyckad” är ett smakprov på kommande debut EP:n ”Hjärtansfröjd” som väntas släppas i höst. Det är en låt på allvar om att göra upp med gamla tankesätt och krav, att se styrkan i att våga ge upp.

Såhär beskriver Klara själv låten: "Mitt liv är på största, blodigaste allvar, därför tänkte jag bara ha lite kul medan jag kan. Till exempel när jag gör min konst och musik. Vissa tycker låten är sorglig, andra tycker den är rolig. Jag tycker den är... upplysande. Jag har lärt mig mycket sedan jag skrev den.”

Det är naivt men på blodigt allvar, berättande, tungt, lyckligt och framförallt är det fruktansvärt vackert.

Oavsett hur man tolkar låten så kan vi alla enas om att det är en otroligt stark sådan som talar för att Klara är långt ifrån varken ingen alls eller misslyckad. Det är influenser av både Amason och Laleh, allt talar för att Klara är en musiker av rang, hon kan både sjunga, spela flera instrument, spelar in i sin egen studio och tar kontroll under hela musikprocessen. Det är naivt men på blodigt allvar, berättande, tungt, lyckligt och framförallt är det fruktansvärt vackert.

Det må va långt till höst och Klaras debut EP, men till dess är Klara aktuell med att regissera en musikvideo och som gästartist på självaste Håkan Hellströms nya album ”Rampljus”. Till dess får vi njuta av de maximala vårkänslorna som kom med den nya singeln.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa