SAVANT † 2022-09-01
Foto:
LIVE-tips: Beverly Kills, VERO, Vasas flora och fauna och Laser & bas
Beverly Kills

Beverly Kills spelar på förfesten till festivalen Den Bästa Sommaren, som arrangeras av Skå Festplats. Förfesten hålls på Scalateatern i Stockholm ikväll den 19 juni.

"Förra året blev Beverly Kills omnämnda som en av ”årets bästa svenska indiedebutanter” av HYMN, nominerades till ”årets genombrott” i Gaffa-priset och lovordades av internationell media – allt detta av enbart tre singlar som släpptes inom loppet av fem månader.

Under hösten släpps nytt material på Welfare Sounds, i samband med en omfattande Europa-turné och ännu fler festivalspelningar i Norden. När de dessutom blivit kallade för en av de mest energiska och emotionellt laddade livebanden i Sverige efter endast ett och ett halvt år som band, så ser framtiden onekligen ljus ut för Beverly Kills." skriver de på Facebook-eventet.

VERO

Trion VERO är definitionen av ett modernt band. Sammanförda av nattlivet, gick de från att mixa disco, till att starta ett band och äntra rockscenen. Julia Boman, Amanda Eddestål och Clara Gyökeres har ingen trummis av anledningen “an 808 is never late”, istället jobbar bandet endast med gitarr, bas och synth, vilket har gett upphov till deras internationella speciella sound.

Den 2 juli spelar de på kultiga Melodybox i Hägersten tillsammans med bandet No Vacation.

Vasas flora och fauna + Laser & bas

Den 5 juli spelar banden på Slaktkyrkan i Stockholm.

Vasas flora och fauna debuterade 2015 med “Släkt med Lotta Svärd”, en samling sånger som snart blev några av årets mest omtalade av såväl musikkritiker som publik. År 2016 släpptes den fristående dubbelsingeln “Honda Monkey” / ”Sammy, finsk spets” som följdes av spelningar på bland annat Way Out West och Stockholm Music & Arts. Senaste släppet var albumet "Strandgut", som var en återutgivning av låtar från deras två första album, fast denna gång på tyska.

Efter Calle lagt ner Vit Päls slog han sig i slang med producent Ola, som spelar alla instrument och startade Laser & bas. Tillsammans gör de dängig pop man kan dansa till. En liveshow som engagerar och berör. Egensinniga texter att sjunga med i och ha skoj.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa