SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Matilda Bogren
Livetips: Drifter, Arre! Arre! och Adrian Recordings 20 år

Varje onsdag tipsar vi om livespelningar, här kommer några utvalda.

Drifter

Drifter formades i slutet av 2016 av Martin Sandström (Ştiu Nu Ştiu, Caterpillar Ghost, Jeniferever) och Staffan John Sigvard (Diskoteket, We are the Storm) efter ändlösa nätter lyssnandes på skivor och musikdiskussioner. Duon släppte några singlar, turnerade och släppte sitt debutalbum "Moonstones" i november 2017. 2018 släpptes singeln "Rising Light" där bandets nya medlem Patrik Engström (Trail of Feathers, Ida Bang and the Blue Tears) medverkar. Att gå från en duo till en trio tillförde en hel del dynamik och bredd i musiken som på många sätt fortfarande har Martins gitarrer i fokus. Se videon till singeln "Rising Light" nedan.

Den 13 september har bandet, tillsammans med Klubb Död, releasefest på Snotty Seaside för deras nya EP "Mirage".

Adrian Recordings 20 år

Det fina skivbolaget Adrian Recordings, som arbetat med artister och band som Laakso, This is Head, bob hund, Björns Vänner, Jonas Lundquist och Need For Speed, firar i år 20 år, vilket kommer att firas i Malmö den 5 oktober.

Festen börjar med intima spelningar på Opopoppa med Björns Vänner och Alice Boman, för att senare följas upp med bland andra Hey ElbowBabel och senare ett marathon genom Adrian Recordings fantastiska skara av artister och band, så som Need For Speed, This is Head och Spunsugar.

Arre! Arre!

Arre! Arre! är riot grrrl-explosionen som har blivit hyllade för deras livespelningarna och släppte i våras deras andra album "Tell Me All About Them" genom PNKSLM.

Den 13 september spelar bandet på Hus 7 i Stockholm under Club Amplified som vill uppmana konsertarrangörer att tänka på jämställdhet vid bokningar av band och artister.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa