SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Frida Vega
Livetips: Nicole Sabouné, Spunsugar och Alessandro Cortini

Varje onsdag tipsar vi om livespelningar, här kommer några utvalda.

Nicole Sabouné

Södra Teatern, Stockholm, 13 november

Talangfulla Nicole Sabouné släppte nyligen den mäktiga dubbelsingeln "Nowhere to Go" och den 15 november släpper hon EP:n "Come My Love", hennes mest personliga platta hittills, som firas med releasefest på Södra Teatern den 13 november.

Spunsugar

Hus 7, Stockholm, 15 november

Malmötrion Spunsugar består av Cordelia Moreau, Elin Ramstedt och Felix Sjöström. De levererar snabb och intensiv shoegaze och låtarna är fyllda med popkulturella referenser som härstammar från Cordelias kärlek för obskyra filmer. Musiken är ofta mer baserad på riff än ljudlandskap och de fokuserar lika mycket på drivande bas som gitarrer.

Samma kväll spelar även Niccokick och Star Horse.

Alessandro Cortini

Slaktkyrkan, Stockholm, 6 november

Den italienske musikern Alessandro Cortini släppte nyligen albumet “Volume Massimo”, ett album han själv skrivit och producerat. Musiken tar emotionellt och intensivt in lyssnaren i en meditativ och sinnesvidgande process, avslappnande i sin monotoni och sina repetitiva rytmer, som en introspektiv dagdröm. Cortini har en vilja att ta det som känns genom musik och använda som en karta över livets resa, skevt och finkalibrerat likt ett stetoskop som ett instrument för att transportera ljudet till lyssnarens hjärta.

Samma kväll spelar även Orphan Ann.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa