SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Aron Mattson
Livetips: Veil of Light, Maria W Horn och Ljushuvud

Varje onsdag tipsar vi om livespelningar, den här veckan har vi emo-pop, dark-wave och drone med Maria W Horn, Veil of Light och Ljushuvud.

Maria W Horn

4 mars, Kulturhuset Stadsteatern, Stockholm

Maria W Horn är tonsättare med fokus på elektroakustisk och audiovisuell musik som under de senaste två åren givit ut fantastiska och kritikerrosade album på XKatedral (en label och konsertarrangör som Maria är med och driver) och Hallow Ground. Maria W Horn är också medlem i Sthlm Drone Society, en förening för långsamt utvecklande klanglig musik.

Den 4 mars spelar hon på premiären av Elektroniskt Under Fontänen som anordnas av Andreas Tilliander och Mats Almegård från Sveriges Radios program Elektroniskt i P2.

Ljushuvud

28 mars, Bongo Bar, Stockholm

Ljushuvud består av sångaren och låtskrivaren Julius Marstorp och medlemmar från bl.a. Braincoats och Little Birds. Bandet bildades i Göteborg 2018 och behandlar Julius kondenserade kärlek till pop och emo.

Det ryktas också om att det släpps ny musik i samband med den här spelningen.

Veil of Light

24 april, Snotty Seaside, Stockholm

Klubben From Dusk till Dark bjuder in den Zürichbaserade postpunk/synth/industrial-duon Veil of Light till Snotty Seaside, bandet släppte nyligen sitt fjärde fullängdsalbum "Inflict" via Avant! Records. Under kvällen kommer även elektroniska/postpunk-bandet Totem som har blivit jämförde med både The Cure och TR/ST.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa