SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Kim Wijk
Marcus står för sommarens mysigaste festival på Vintervikens Trädgård

På fredag är det Vinterviken Sunset Sessions i Vintervikens Trädgård där wy, Honungsvägen, L L O J D och Sebastian Alm kommer att spela. Vi träffade Marcus Michaylov, som tidigare har arrangerat festival på Vintervikens Trädgård genom skivbolaget Hybris, men som nu har dragit igång festivalen på egen hand genom hans eventbolag Aiva.

Festivalen har varit slutsåld sedan en tid tillbaka och det har varit stort intresse kring festivalen och många som ser fram emot denna kväll.

— Det känns som att jag lyckades bra med att paketera festivalen, men också att det finns stort intresse för livemusik i Stockholm, så det är kul att det har fått så bra respons. Jag är väldigt överväldigad.

Det känns som att jag lyckades bra med att paketera festivalen, men också att det finns stort intresse för livemusik i Stockholm
Vad tror du gör att intresset har varit så stort?

— Dels så tror jag absolut att banden som blev bokade är helt rätt i tiden och att många är intresserade av dem. Sen tror jag det grafiska, som designern Tilda Karlsson har gjort, gjorde väldigt mycket. Den visuella kommunikationen är viktig.

Det är en fin line-up. Hur kom det sig att det blev just de som spelar?

wy jobbade jag med på Hybris och Honungsvägen började jag lyssna på i våras när jag såg dem på Debaser och blev helt blown away. Och så har jag lyssnat på L L O J D mycket och tyckte de passade in perfekt. Sen ska Sebastian Alm vara DJ, han har varit där och spelat förut. Han kan miljön och vet vilken typ av musik han ska spela för att få till helhetskänslan.

Foto: Kim Wijk
Vilken känsla är det – Vad ser du framför dig?

— Det börjar skymma lite, det är sensommarkväll, det är blandad elektronisk- och popmusik, mycket folk, ljusslingor och rökmaskin. Man får den här  "sommaren är slut"-känslan, fast på ett vemodigt och härligt sätt. Den är svår att förklara, fast när man är där tror jag att man kommer att känna den.

Man får den här  'sommaren är slut'-känslan, fast på ett vemodigt och härligt sätt. Den är svår att förklara, fast när man är där tror jag att man kommer att känna den.

— Har man varit i Vintervikens Trädgård, så vet man att det är en så otroligt fin plats. Så med rätt små medel så kan man göra den till något väldigt mycket mer än vad den är. Hoppas det blir bra väder bara. Det är ett stort segeltak vid scenen, så om det regnar tror jag bara det kan bli ännu mer mysigt. Jag kommer att ha mycket ljus och dekoration och göra det väldigt mysigt.

Förköp är slutsålt men det kommer att finnas några biljetter att köpa i dörren för 180 kr innan kl 18. Läs mer på Facebook-eventet.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa