SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Gabriella Kjellqvist
"Musik som trippar runt bland de allra sköraste av känslor"
Uppsalagruppen Karakou är välkända för tidigare släpp som visat sig vara musik som trippar runt bland de allra sköraste av känslor och räddar lyssnaren från sammanbrott med tre minuters skönsång och musik – om precis allt det där du går igenom. Och nu är Karakou framme vid sista singelsläppet inför sin kommande EP – "För Evigt", och ”Kom över hit” är inget undantag.
Musik som trippar runt bland de allra sköraste av känslor och räddar lyssnaren från sammanbrott med tre minuters skönsång och musik

Precis som omslaget hintar om så är det en färd i en slags annan dimension vi tas med på, och som vanligt ser Karakou till att vi landar försiktigt med båda fötterna på jorden när färden är över. Med bandets alla samspelta instrument och Sebastian Järpehags starka röst lyckas de undgå att placeras i facket bland smöriga ballader, istället platsar de bland andra svenska popunder som också tagit sin olyckliga kärlek och gjort den till riktigt bra musik istället.

”Kom över hit” går i samma tecken som ”Nästan Ingenting”, iallafall tempomässigt, och visst är det Nadja Evelina som strör lite av sitt stjärnstoff även här, denna gång i form av körsång. Det är svårt att tro att detta samarbete inte skulle kunna bli en succé igen.

Oavsett vad så är det en singel som etsat sig fast på hjärnan och där tänker jag låta den vara kvar – hela sommaren.

”Som vanligt handlar den om kärlek och sån skit” berättar Sebastian och ja, visst gör den det. Och det har tidigare släpp också handlat om. Men vad Karakou gör är att de lyckas få kärlek och sån där skit att låta riktigt bra och kanske kan detta vara det efterlängtade soundtracket till årets sommarflörtande och sån skit? Oavsett vad så är det en singel som etsat sig fast på hjärnan och där tänker jag låta den vara kvar – hela sommaren.

Lyssna på "Kom över hit" nedan.
No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
Artikeln handlar om
Av
Julia Hvalgren

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa