SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Selena Rox
Musikalisk kemi injicerad rakt in i det undermedvetna
Drab Majesty är ett Los Angelesbaserat kreativt neo-goth-projekt som utgörs av Deb DeMure (aka Andrew Clinco) och Mona D (Alex Nicolaou). Deras estetik är könsneutral, esoterisk och romantisk, som ett musikaliskt och visuellt medium tycks de kanalisera sina existentiella och spirituella budskap genom den djupare ordlösa världen inuti och omkring oss, som en portal till en annan dimension.


En reflektion över vår lånade tid, den förgängliga energin i relationer, förtärande begär, nostalgi och dissocierad självidentitet. Det vi förnekar i oss själva, är det som förgör oss.

De har precis givit oss låten ”Oxytocin” den tredje singeln från det kommande albumet ”Modern Mirror” som släpps den 12 juli via Dais Records. Här får vi ta del av expanderande mäktig darkwave, en retrofuturistisk ljudbild, tunga synthbasgångar och pulserande rytm som tillsammans med Deb DeMures monotona lugnande stämma och känslomässiga text skapar besatthet i en tid som saknar samhörighet och intimitet. En reflektion över vår lånade tid, den förgängliga energin i relationer, förtärande begär, nostalgi och dissocierad självidentitet. Det vi förnekar i oss själva, är det som förgör oss.Musikvideon, regisserad av Leigh Violet, är en vacker och skev barockdröm i pastell, kantad av mysticism, magi och laddad sårbarhet.Missa inte spelningen på Hus 7 i Stockholm den 19 oktober.

Spana in musikvideon till "Oxytocin" nedan.
No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
Artikeln handlar om
Av
Maria Engberg

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa