SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Musikradar: Atlantic Francis, Immanu El och Hante.
Atlantic Francis


Atlantic Francis kommer från Stockholm och består av Johan MacDonald, Olof Olterman Arvidsson, Victor Norberg och Jesper Karlsson. Bandet uppstod ur nostalgi för 80-talets post disco-era och frustration över 2010-talets lama liveakter. Med EP:n "Park Ranger Dream" refereras till längtan att flytta från staden till landet, men att aldrig ge sig av. Det sjungs om att stadens väggar tränger sig på, en längtan efter frisk luft och en egen plats. När man varit iväg en tid, ber man till staden att ta en tillbaka. Alla rader man hade tänkt sig skriva blev aldrig av, saknaden av en mysig bar på Södermalm blev för stor. Det handlar om att välja. Vilket liv vill jag leva? Varför väljer jag, det jag gör?


Bandet beskriver sitt sound som punkig Fleetwood Mac, och med deras nostalgiska synthljud, djupa sång och funkiga trummor skapar de synthpop för det kommande decenniet.Immanu El


Immanu El, bestående av Claes Strängberg, Per Strängberg, David Lillberg och Jonatan Josefsson, har precis släppt ett stycke existentiell, apokalyptisk popmusik som bär namnet på en av Stockholms ändhållplatser. I september är de även aktuella med deras femte album "Structures" och följer upp med konserter i Stockholm, Europa och Asien.

Hante.

Hante består av parisiska Hélène de Thoury. Denna synthinspirerade artist inom darkwave och postpunk har flera internationellt hyllade album bakom sig och släppte tidigare i år albumet ”FIERCE”. En odyssé av magiskt tänkande med ett mörkt och oändligt vackert sound stöpt i fransk elegant dekadens.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa