SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Black Beach Baby
Musikradar: Black Beach Baby, Riki och Secret Shame

Varje måndag uppmärksammar vi några artister och band som vi håller lite extra koll på just nu.Black Beach Baby

Den Stockholmsbaserade drömpop-duon Black Beach Baby bildades 2017 och består av Andy och My. De skapar kompositioner av romantisk tyngdlös indie och deras senaste utgåva "This Is the Day", som de själva spelat in och mixat, har även fått inslag av nostalgisk new wave. De har själva förklarat att de försöker återskapa ljud från dåtiden och att de yngre generationerna förhoppningsvis ska kunna upptäcka det genom dem.


Riki

Riki är ett Los Angeles-baserat elektroniskt projekt som utgörs av Niff Nawor. Med hennes mörka synthpop har hon supportat band som Black Marble, Light Asylum och Trisomie 21. Hon har precis släppt singeln “Napoleon” på Dais Records, där hennes säregna sound möter åttiotalsnostalgi och ett hoppfullt drivande beat. Vi väntar med spänning på det kommande debutalbumet.


Secret Shame

Ashevillebaserade bandet Secret Shame består av Lena, Matthew, Nathan, Billie och Ryynikki. Med pulserande rytmer, skarpa melodier och lyriska intensitet upplever man deras mörka galaktiska postpunk med alla sinnen. Tidigare i år släppte de debutalbumet “Dark Synthetics”, en blixtrande och dynamisk samling låtar med råa och gotiska element som tar lyssnaren till en katharsisk nivå. Vi tipsar om låten “Calm”, skriven och levererad rakt från hjärtat.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa