SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Musikradar: Body of Light, Yestergrey och Unknown Mortal Orchestra
Body of Light

Body of Light från Arizona består av bröderna Alexander och Andrew Jarson som skapar emotionell mörk synthwave. Deras nya album ”Time To Kill” släpps den 26 juli men sedan ett par veckor tillbaka kan vi höra singeln “Don´t Pretend.” I samband med släppet skrev de ett inlägg på sin Facebook-sida:

"We are all hostages of need; we struggle to free our minds from confinement. This is a song for those imprisoned by their own desires.”

Se dem live när de spelar innan Drab MajestyMusikens Hus i Göteborg den 17 oktober, på Hus 7 i Stockholm den 19 oktober eller på Plan B i Malmö den 20 oktober.


Yestergrey

Yestergrey är ett svenskt soloprojekt som producerar maskinell och melankolisk deppsynth. Albumet “1991” som släpptes 15 juli är vemodigt och samplingsbaserat med en distinkt och melodisk karaktär. Bakom pesudonymen står Dan, som tidigare främst producerat techno och house tillsammans med exempelvis Motormännen, Reverbal Sign och Bastards of Funk, men alltid haft en fast förankring i synthen. Då han fann det svårt att hitta ny musik med samma estetik som Mobile Homes och Depeche Modes Berlinperiod, bestämde han sig för att skapa den på egen hand. Medproducent på albumet är Axel Hübinette, också känd som Ragnar Atari (Lamour Records), som med EQ och kompressorer skapat en känslig och tidstypisk ljudbild.


Unknown Mortal Orchestra

Portlandbaserade kvartetten Unknown Mortal Orchestra med Ruban Nielson i spetsen är en kreativ kraft, ett band som för varje skiva utforskar och expanderar sitt sound. I mötet mellan mjuk nostalgisk pop, sorgsen svärta, psykedeliskt 70-tal, kraut, ambient, indierock och jazzfunk uppstår magi.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa