SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Simon Skuteli
Musikradar: Damen, EYES EYES och rauður
Damen


Damen startade för fyra år sedan i Göteborg och har sedan dess släppt två EP:s och ett antal singlar som låten ”Lights.” Musiken är driven och melodisk indierock med personliga texter. De är nu aktuella med singeln ”Sagrada Família” från deras kommande debutalbum som vi väntar på med spänning. Bandet spelade på festivalen The Great Escape i Brighton i maj tillsammans med akter som Mini Mansions och Little Simz. 
EYES EYES


EYES EYES har nu släppt sin debut-EP "Humpty Dumpty" som de spelat in, mixat och producerat helt själva. Texterna och musiken handlar om urspårade resor till Amsterdam, om en svunnen tid då skolavslutningen utgjorde räddningen och om att traggla sig igenom de mörka vintrarna och den motarbetande småstadsmentaliteten. Johan Barrett och Markus Miljand, bandets hjärta, har varit en del av den svenska indiescenen i olika konstellationer genom åren, t.ex. samarbetet med Nordpolen (Dom Mörka Molnen feat. CEO).rauður


Idag släpps en ny låt från den isländska, Malmöbaserade artisten rauður. “Semilunar” är den tredje singeln från hennes kommande album och hennes allra första låt på engelska. Liksom hennes tidigare låtar presenterar “Semilunar" ett nyanserat och känslomässigt ljudlandskap, pulserande och irrationellt.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa