SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Anna Grape
Musikradar: Ittna, Soft Kill ft. Choir Boy och Antipole

Varje måndag uppmärksammar vi några artister som vi håller lite extra koll på just nu.

Ittna

Stockholmsbaserade Ittnas psykedeliska electropop har tidigare i år fått uppmärksamhet för sitt mörka och detaljerade sound. Nu är duon tillbaka med en luftigare och ljusare dubbelsidig singel; ”Madurai/Kodaikanal” som knyts samman av pulserande flöjter och intrikata synthtexturer. Båda sidor av singeln refererar till städer nära varandra i södra Indien och låtarna är inspirerade av Ittnas upplevelser där:

”Madurai är vad en kan kalla en typisk sydindisk storstad: mängder med människor, ljud, dofter och tryckande hetta. I mitten av staden finns ett uråldrigt, gigantiskt färgglatt tempel. Kombinationen av den hektiska stadsenergin och den intensiva spirituella vibrationen gjorde verkligen avtryck på oss. Kodaikanal ligger bara en kort busstur bort och är Madurais motsats: en lugn, liten och med sydindiska mått mätt kall bergsby, täckt av massivt plantliv och tjock dimma. På toppen av berget, gömt i dimman och träden ligger en liten kristen kyrka. Låten förmedlar det porlande, vattniga lugn staden gav oss.”

Dubbelsingeln avslutar Ittnas fyra första singlars elementtema som började med Serpent som representerar eld och Path som representerar jord, då Madurai är kopplat till luft och Kodaikanal till vatten.


Soft Kill ft. Choir Boy

Soft Kill är ett Portlandbaserat band bestående av Tobias Grave, Conrad Vollmer och Owen Glendower. De levererar en oemotståndlig blandning av mörk kondenserad post-punk och melodisk synthwave. Tidigare i år släppte de låten “Saint” tillsammans med Adam Klopp från Choir Boy som bidragit med sin enastående stämningsfulla sång och musikaliska arrangemang.

Missa inte den tillhörande experimentella VHS-flimrande videon regisserad av RA Image.


Antipole

Antipole är baserat i norska Trondheim och består av Karl Morten Dahl ft. Paris Alexander, Eirene och Marc Lewis. De skapar suggestiv hypnotisk post-punkig coldwave med förkrossande tyngd och har haft samarbeten med Kill Shelter och IAMTHESHADOW samt remixat Geometric Vision, Buzz Kull, Clan of Xymox, Hante., In Letter Form, Agent Side Grinder med fler.

De har precis släppt singeln “Syndrome”, den första från albumet “Radial Glare” som kommer 15 september. Den förtrollande svartvita videon till låten spelades in i de norska skogarna med dansarna Anne-Christel och Nina.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa