SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Izabella Englund
Musikradar: Lizette Lizette, Yot Club och Spunsugar

Varje måndag uppmärksammar vi några artister som vi håller lite extra koll på just nu.

Lizette Lizette

Det är väl knappast någon som missat den stilbildande ickebinära artisten och producenten Lizette Lizette som tidigare i år släppte sitt andra album “NON”, men då vårt koncept bara fanns i tanken vid tillfället passar vi ändå på att tipsa om denna mest progressiva kraft just nu.

Med drivande beats, rötter i EBM, new beat, vouge och synth ur ett normkritiskt perspektiv har den egna genren queerbody skapats. Att sättas in i ett fack är tillsammans med normaliteten det som begränsar en, men med en känsla av att hen uppfinner sig själv gång på gång avspeglar hen inte bara sin tid, utan förvandlar den.

Låten “Obey” tar oss långsamt, med förkrossande tyngd och släpande sensuell röst till gränsen av oss själva.


Yot Club

Mississipibaserade Yot Club aka Ryan Kaiser släppte tidigare i år EP:n “Bleach Beach”. Hans kompositioner är noggrant sammansatta och väcker den bekanta känslan av längtande nostalgi, men på helt nytt sätt. Låten “Japan” tar oss österut, och med sitt rytmiska mekaniska beat får den oss att tappa tid och rum.


Spunsugar

Malmötrion Spunsugar består av Cordelia Moreau, Elin Ramstedt och Felix Sjöström. De levererar snabb och intensiv shoegaze och låtarna är fyllda med popkulturella referenser som härstammar från Cordelias kärlek för obskyra filmer. Musiken är ofta mer baserad på riff än ljudlandskap och de fokuserar lika mycket på drivande bas som gitarrer. De samarbetar nu med Adrian Recordings och deras debutsingel “I Shouldn´t Care” producerades av Joakim Lindberg i Studio Sickan.No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa