SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Joar Lindberg
Musikradar: Ljushuvud, Seabiscuit och It's For Us

Varje måndag uppmärksammar vi några artister som vi håller lite extra koll på just nu.

Ljushuvud

Ljushuvud består av sångaren och låtskrivaren Julius Marstorp och medlemmar från bl.a. Braincoats och Little Birds. Bandet bildades i Göteborg 2018 och behandlar Julius kondenserade kärlek till pop och emo. Nyligen släppte de singeln “Du och jag och evig lycka” och vi längtar till 20:e september då de planerar att släppa sin debut-EP.


Seabiscuit

Göteborgsbaserade Seabiscuit har via Black Hair Records precis släppt sitt självbetitlade debutalbum, en suggestiv och fängslande värld av instrumental lo-fi. Låtarna har en lugnande inverkan med drömmande hopp och längtan men även en djup svärta.

På “Less Drums” hittar vi bakom de förvrängda och stökiga trummorna en melodi som är oemotståndligt vacker och melankolisk.It's For Us

Stockholmsbandet It's For Us består av Camilla Karlsson, Jon Gredmark, Rebecka Johansson och Alex Nilsson. Tidigare i år släppte de sitt andra album “Stay” via skivbolaget Novoton, en perfekt blandning av melodisk indie och tung drivande postpunk.

Låten “Catcher in the Rye” har sedan dess varit en av våra favoriter, en låt om tillfälliga relationer, om att konsumera andra och att själv konsumeras, om hur tillgängligt det är att tillgodose behoven av bekräftelse och fysisk närhet, men samtidigt längta efter något mer meningsfullt och varaktigt.

Bandet spelar på Slaktkyrkan under Novoton's 15-årsfest den 27e september.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa