SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Roya
Musikradar: Roya, SRSQ och Destroyer

Varje måndag uppmärksammar vi några artister och band som vi håller lite extra koll på just nu.Roya

Stockholmsbaserade Roya vann med sitt debutalbum “Hive” Manifestgalans pris för 2018-års elektroniska album. Sedan dess har hon både hunnit gästa Elektroniskt i P2, bidra med musik till en Beck-film och vara förband till Ladytron.

Hon skapar dynamisk elektronisk musik som bär spår av både hennes amerikanska och iranska rötter. Nu har hon precis släppt låten “Blood” från kommande uppföljaren “Pulse”, med ett suggestivt mörker, atmosfäriska texturer, hårda drivande rytmer och drömlik röst.

- Arbetet med "Pulse" påbörjades under en period präglad av sjukdom och kronisk smärta och det är där stora delar av albumet konceptuellt befinner sig.

Rent tekniskt har Royas process den här gången varit mer fysisk och direkt än tidigare, mjukvara har spelat en undanskymd roll till förmån för hårdvarusynthar och samplers.

- För mig har det handlat både om att skapa en mer dynamisk och organisk ljudbild och om att tvinga mig själv till kreativitet genom tekniska begränsningar.


SRSQ

SRSQ är ett soloprojekt som består av Kennedy Ashlyn (tidigare sångare och keyboardist i Them Are Us Too), ett projekt som uppstod från den plötsliga och tragiska bortgången av Kennedys närmaste vän och TAUT-samarbetspartner Cash Askew. Här utforskar hon djupare nyanser av förlust och bitterljuv nostalgi för att försöka förlika sig med det overkliga.

Hon har precis släppt singeln “Temporal Love”, där hon förmedlar sin upplevelse genom ett filter av ambient och synth. Hjärtskärande sjunger hon ut sin längtan med sin mjuka och upprivande sopran, som även åtföljs av vokalisten Isabel Moreno (True Body).


Destroyer

Det kanadensiska bandet Destroyer med den säregna sångaren och låtskrivaren Dan Bejar har nyligen släppt låten “It Just Doesn’t Happen” från kommande albumet “Have We Met”.

Låten levereras betryggande stämningsfullt med element av elektronisk folk. I den medföljande videon följs en ensam snöskoteråkare där endast ljuset från skotern lyser upp den omgivande terrängen. Resenären möter ett antal personer längs vägen, men tillbringar till stor del sin resa ensam i den kalla, mörka natten.

Missa inte DestroyerSlaktkyrkan i Stockholm den 27 april.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa