SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Agustin Hernandez
Musikradar: Simon Minó, Denitia och Routine Death

Varje måndag uppmärksammar vi några artister och band som vi håller lite extra koll på just nu.Simon Minó

Simon Minó, sångare i det svenska postpunk-bandet RA, är baserad i Paris och Malmö.

Efter en flytt till Paris 2018, började Minó jobba på sitt soloprojekt, inspirerad av sin nya hemstad. Musiken och låtarna fick ett mer tydligt sound när han träffade den franske synth wave-artisten och producenten Sydney Valette, som har hjälpt till med inspelning och mixning av Simons debutalbum som kommer under 2020.

Till dess lyssnar vi på debutsingeln “Les Nymphéas” som precis släppts på Third Coming Records, tillsammans med en egenregisserad musikvideo. Vi bjuds på elektronisk och långsamt pulserande postpunk i ett atmosfäriskt ljudlandskap med djup sång och inslag av oväntade instrument.

Simon Minó kommer att uppträda för första gången med sitt soloprojekt den 8 december på Espace B i Paris med Los Angelesbandet Chasms (Felte Records).


Denitia

New York-baserade multiinstrumentalisten, producenten, sångerskan och låtskrivaren Denitia aka Denitia Adesuwa Odigie har precis släppt albumet “Touch of the Sky”, en cinematisk ode till nostalgi och kärlekens kemi. Hon skapar själfull indiepop och är känd för sin drömska kombination av soul, elektroniska ljudlandskap och sin distinkta själfulla sång. Vi kan inte sluta lyssna på den mäktiga och eteriska låten “Waves”.


Routine Death

Göteborg- och Austinbaserade Routine Death består av duon Lisa och Dustin. De skapar massiv mörk shoegaze med element av postpunk och synth. Nyligen släppte de sitt andra album "2 Weeks To 4 Months" på Fuzz Club Records, ett konceptalbum som beskriver en resa från distans till förening. Lyssna på det hypnotiserande och suggestiva öppningsspåret “Penny”.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa