SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Tristan Ribbnäs
Musikradar: Söder om Söder, Isfruun och Papills
Söder om Söder

Söder om Söder är en blandning av malmömusiker från olika projekt, ett band som blivit väldigt viktigt för dem sedan de startade upp med rep i höstas. Förra veckan släppte de singeln “Spegeln” från deras kommande EP, en röjjig låt med melodiska 70-talsvibbar.

“Vi vill att folk ska känna någon slags nostalgi till musiken, men samtidigt inte alls fatta vad som händer. Det är viktigt med raka smällar och gitarrer, men ännu mer att ta ut svängarna.”

Isfruun

Det Norrköpingsbaserade bandet Isfruun har nyligen släppt EP:n “Trou Noir”, en mjuk och fängslande indiepopdröm. Låten “Skiner” gör sensommarkvällarna lite ljusare.


Papills

Papills är ett relativt nystartat band baserat i Växjö. Influenserna är många men till stor del hämtas inspiration från 90- och 2000-talets indie, alternative och garagerock-revivalscen. Just nu lyssnar vi mycket på singeln “Played” från det kommande debutalbumet “Too Hot For May” som släpps senare i höst. Samtliga låtar är inspelade, mixade och mastrade i smått legendariska Uffes Källare i Växjö. 

“This is not the ending. 
This is Papills."


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa