SAVANT † 2022-09-01
Foto:
No Suits in Miami – "What We Have"

Vi har tidigare skrivit om Lund-baserade No Suits in Miami, och nu är de äntligen tillbaka med nya singeln ”What We Have”. En ösig indielåt som låter glad men som ändå är lite ledsen, beskriver Olle Oscarsson i bandet den. Och visst är det en exemplarisk beskrivning. Vi tas med på en resa till bitterljuva ungdomskärlekar.

Det är ingen hemlighet att No Suits in Miami är skickliga på att sätta ord på känslor och göra varenda liten procent av vardagen till bra musik - vare sig det handlar om att åka kollektivtrafik och se världen svischa förbi utanför, eller om det kommer direkt från en arrogant tonårings tilltrasslade och interna berg-, och dalbana. Vad alla tidigare släpp har gemensamt är de typiska, distade gitarrerna och det egentligen tillbakadragna men ändå magiska tonläget som gör det fritt fram för lyssnaren att tolka själv. Och visst känns det igen även på "What We Have", och tur är väl det. Varför ändra på ett vinnande koncept?

Men som tur är så är det ju bara att trycka på play igen, och igen.

Det är lätt för lyssnaren att visualisera en egen bild av det texten, personen den är skriven om och platserna allt utspelar sig på. Och så plötsligt är det sista ackordet draget, och så sitter man där. Kvar i en grå verklighet ännu en gång, men som tur är så är det ju bara att trycka på play igen, och igen. Som en bra bok man bara inte kan lägga ifrån sig, den där längtan efter mer och mer men i form av en alldeles perfekt singel istället.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa