SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Emilie Elizabeth
Ny musik: Alessandro Cortini, Lizette Lizette och Ljushuvud

Varje fredag tipsar vi om nya släpp, här kommer några utvalda.


Alessandro Cortini

Den italienske musikern Alessandro Cortini är nu efter många år i USA baserad i Berlin. Han har varit en del av många olika konstellationer och är lika känd som medlem i Nine Inch Nails som för sina soloprojekt där han både melodiskt och experimentellt maximerar gränserna för modern elektronisk musik.

Via Mute Records släpper han idag “Volume Massimo”, ett album han själv skrivit och producerat. På några av spåren hörs subtila ekon av det hyllade verket “Avanti” som kom 2017, fragment från de audiovisuella föreställningar han höll med intima presentationer från familjens privata filmarkiv, dämpade röster som bleknande minnen genom hans lager av analoga och dynamiska kompositioner.

Musiken tar emotionellt och intensivt in lyssnaren i en meditativ och sinnesvidgande process, avslappnande i sin monotoni och sina repetitiva rytmer, som en introspektiv dagdröm.

Musiken tar emotionellt och intensivt in lyssnaren i en meditativ och sinnesvidgande process, avslappnande i sin monotoni och sina repetitiva rytmer, som en introspektiv dagdröm. Cortini har en vilja att ta det som känns genom musik och använda som en karta över livets resa, skevt och finkalibrerat likt ett stetoskop som ett instrument för att transportera ljudet till lyssnarens hjärta.

Spåret "SABBIA" tar oss till någonting avlägset, en djup resonans bortom oss själva, genom en melankolisk labyrint och kompakt vitt brus till atmosfäriska vibrationsfrekvenser i perfekt harmoni.

Missa inte spelningen på Slaktkyrkan i Stockholm den 6 november.


Lizette Lizette

Artisten och producenten Lizette Lizette släppte tidigare i år det fängslande albumet “NON”. Idag släpps nya singeln ”Cuts” och med en starkdragningskraft sugs vi återigen in i hens suggestiva och intima värld.

Med en djupare mening samspelar det vackra och förtärande till en bedövande känsla. Låten tar oss väldigt nära smärtan, får oss att möta vår sårbarhet och uppnå en ny nivå av frihet.


Ljushuvud

Vi har tidigare uppmärksammat bandet Ljushuvud, bestående av sångaren och låtskrivaren Julius Marstorp och medlemmar från bl.a. Braincoats och Little Birds. Nu har de precis släppt debut-EP:n "Dra mig i örat", en reflektion över hur det är att vara fast på gränsen mellan ung och dum och aldrig veta vilken sida av gränsen som är bäst, eller vart du ska ta vägen. Låten “16k” får dig iallafall att vilja släppa alla hämningar, ärligt och känslosamt.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa