SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Milkdrop Studio
Nya släpp: Kite, Jonas Lundqvist, Spunsugar och D4RKSTAR

Varje fredag tipsar vi om nya släpp, den här veckan från Kite, Jonas Lundqvist, Spunsugar och D4RKSTAR.Kite

Nicklas Stenemo och Christian Berg i Kite släppte singeln “Teenage Bliss” igår via Astronaut Recordings, en overkligt bra låt som är producerad tillsammans med Benjamin John Power från Blanck Mass. I ett pressmeddelande säger de:

- När vi startade Kite var bandet Fuck Buttons en stor inspirationskälla för oss. Sedan dess har vi följt Benjamin John Powers briljanta musik som Blanck Mass. Vi är extremt glada över att ha jobbat med två nya Kitelåtar tillsammans med honom.

Den nya låten framkallar fragmentariska minnen från tonåren, utekvällar, svettiga klubbspelningar och naiviteten i de första stormande och villkorslösa upplevelserna som får känslorna att vibrera, de som sedan glöms bort och som vi sällan lyckas eller vågar återskapa. Kites elektroniska och bombastiska sound ackompanjeras här av lågfrekvent, smygande drone som tillsammans med uttrycket i sången känns lika verklighetsnära som drömmande.


Jonas Lundqvist

Stilikonen, tennistränaren och den tidigare Bad Cash Quartet-medlemmen Jonas Lundqvist släpper äntligen mer musik. Med sitt soloprojekt har han hittat fram till ett helt eget universum med uttrycksfull, ärlig och nervig pop med omtalade liveframträdanden. Tidigare har han släppt albumen "Så e de me de" (2012), "Vissa nätter" (2016) och "Affärer" (2018).

Den nya singeln ”Dubbla fantasier” som släpps idag är det första vi hör från ett kommande album som släpps i oktober på Jocke Åhlunds nystartade skivbolag Gibbon. Låten är inspelad tillsammans med Jocke Åhlund och på sång gästar artisten Klara Keller.

- Affärerna går sämre, ansvaret är större, kroppen gör ont. Dags för sista ronden. Marlboro man är tillbaka, säger Jonas Lundqvist om nya låten som beskriver känslan av att ha iklätt sig så många olika roller att man tillslut inte längre känner igen sig själv.


Spunsugar

Malmötrion Spunsugar som består av Cordelia Moreau, Elin Ramstedt och Felix Sjöström släppte i onsdags singeln "Happier Happyless”, en låt som behandlar trånande, lycka och hämnd. Till skillnad från tidigare Spunsugar-låtar har den ett långsammare tempo och är också en hyllning till filmen Valentine från 2001 som kom lite för sent i nittiotalets Scream-inledda slasheråterupplivning. Denna introduktion till debutalbumet skrevs med kriterierna att den skulle ha en minnesvärd hook, en pumpande synthbas och en genuint shoegazeig refräng. Likt “Happier Happyless” kommer enligt bandet även albumet att skifta konstant i känslomässig tonalitet.


D4RKSTAR

Det Göteborgsbaserade elektroniska projektet D4RKSTAR aka Andreas Lindh släppte i onsdags den dubbla A-sidan “Wires/No Friends But The Mountains”, med två ganska olika men i grunden ändå på något sätt lika låtar bestående av stora synthmattor, ringande gitarrer, och melankoli. Medan “Wires” har ett mörkt och dovt sound, så har “No Friends But The Mountains” en mer drömsk och flytande ljudbild. Titeln på den senare är inspirerad av den Kurdiska frihetskampen. Lyssna på låten “Wires” här nedanför.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa