SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Celine Barwych
Nya släpp: Klara Keller och LOW-RES

Varje fredag tipsar vi om nya släpp, den här veckan två från Klara Keller och LOW-RES.Klara Keller

Klara Keller släpper idag titelspåret ”Hjärtansfröjd” från sin kommande EP, en sagolik och varm låt fylld av rusande känslor. EP:n som kommer den 2 oktober är producerad tillsammans med Jocke Åhlund och släpps på hans skivbolag Gibbon.

- Hjärtansfröjd är i sig en ört, men EP:n berättar om att försöka dölja kärlek, att försöka skynda på åldern, att maxa känslor. Att misslyckas. Att vara ung och gammal på samma gång. Att vara snårig, dramatisk och att gå om varandra. Att vara mellan 20 och 23 och att heta Klara Keller. Ungefär så, säger hon själv om låten och kommande EP:n.

Klara Keller har under året, förutom arbetet med sin egen EP, till exempel hunnit gästa som sångerska på Håkan Hellströms ”Rampljus” och på Jonas Lundqvists låt ”Dubbla fantasier”. I likhet med inspirationskällor som Yoko Ono och Marie-Louise Ekman dras Keller till det icke-perfektionistiska, skitiga och till ett frisinnat konstnärskap med förunderliga destinationer. Hon sjunger, spelar flera instrument, spelar in i sin egen studio och tar kontroll över alla steg i processen.


LOW-RES

Stockholmsbandet LOW-RES släpper ny musik på den 1:a varje månad vilket vi är väldigt glada för, nu senast singeln “Follow The Fire” där de kommunicerar känslor genom sitt elektroniska och lugnande universum.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa