SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Saga Berlin
Nya släpp: Little Jinder, Korine och Deportees

Varje fredag tipsar vi om nya släpp, den här veckan några från Little Jinder, Korine och Deportees.Little Jinder

Idag släpper Little Jinder aka Josefine Jinder en mixtape under aliaset “Little Jinder’s Unreleased Romance” men redan förra fredagen kunde vi höra singeln “Travel Back In Time” med tillhörande remix av Kornél Kovacs. I ett pressmeddelande förstår vi att projektet blev vägen tillbaka till lusten att skriva och ny kreativitet efter en slocknad energi. Hon säger så här om mixtapen och låten:

- “Little Jinder’s Unreleased Romance” är platsen för det som aldrig hände, eller kanske bara gick sönder. Första singeln “Travel Back In Time” handlar om att ha gjort det mesta men ändå inte hitta hem. Att skriva på engelska igen är nog också en symbol för något oförlöst. För sju år sedan innan jag släppte min första låt på svenska tänkte jag inte ens att ett liv i lilla töntiga Stockholm var ett alternativ, men musiken skulle hålla mig kvar. Alla drömmar kanske inte ska uppfyllas. Det är ändå de som håller mig skrivande.

Lyssna på “Travel Back In Time - Kornél Kovács Saxtramental Remix" här nedanför och dröm dig bort på moln av mjuka beats, sentimental saxofon och Josefins sammetslena röst.

Korine

Den Philadelphiabaserade duon Korine som består av Morgy Ramone och Trey Frye blandar new wave-nostalgi med modern känslosam synthpop där upplyftande rytmer möter melankoliska och suggestiva texter. De släppte sin debut-EP “Corsage” hösten 2017 och deras första album “New Arrangements” kom 2018 via Born Losers Records. Idag kommer nya singeln “Fate”.

Deportees

Deportees glädjer oss med ett nytt släpp idag i form av “A Different High”. Trots en sorgsen underton framkallar låten ändå något slags hopp, de berättar själva om den:

- Egentligen skulle vi gjort oss redo för att gå upp på scen nu. Nervöst tittat fram bakom en förstärkare för att i hemlighet titta lite på er. Vi skulle kammat håret, tagit på oss våra finaste kläder och gett er allt vi har. Nu blev det inte så. Inte just nu. Men som en tröst för oss, och förhoppningsvis er, så släpper vi nu “A Different High”. En låt som vi tycker mycket om. En låt om rädslan att kärleken man krampaktigt håller sig fast vid kanske bara är ett luftslott. Detta blir den sista musiken som vi släpper under detta kapitel i Deportees historia, men vi skissar redan på nästa. Tack till alla ni som bryr er. Ta hand om varandra så hörs vi snart.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa