SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Press
Nytt: June Vide och Sun City GBG

Varje fredag tipsar vi om ny musik, den här veckan från June Vide och Sun City GBG.

June Vide

Stockholmsbaserade June Vide som består av Klara Malmer, Agnes Båth och Sally Otter Arosnius släppte sitt egenproducerade debutalbum “A Sea Is a Place Within (I Lose My Mind All the Time)” i februari 2020, en hyllning till havet och brustna hjärtan. Idag släpper de nya låten “Arcade”, deras första singel sedan debutskivan. Det är ett lite vildare men fortfarande mycket ledset June Vide vi hör.

- När vi började skriva “Arcade” utgick vi mycket från det sound vi skapade till skivan. Ett sound som rör sig bland reverbiga syntar, stora atmosfärer, melankoli och det bitterljuva. Det är ett sound som vi inte är redo att lämna, men vi ville samtidigt gå vidare och utforska nya ljud, framför allt i form av fler organiska och akustiska element. Det resulterade i den här låten som för oss är starten på ett nytt kapitel. I “Arcade” är vi inte är lika tillrättalagda, lite mer fria, säger June Vide om den nya låten.

Sun City GBG

Göteborgsbandet Sun City GBG är ett experimentellt rockband med djupa rötter i stadens alternativa musikliv. Carl Hedén, Francisco Ramirez Franzén, Göran Agnetun, Axel Nord och Patrik Johansson har tidigare figurerat i akter som IKONS, Oktoberklubben, Oholics, Judaskyssen och Samtidigt Som. Bandet uppstod ur ett behov av en kreativ frizon där de grävt i en gemensam historia, såväl biografisk som musikalisk. Det är rytmiskt och svävande, en kosmisk kombination av nittiotalets brittiska svartklubbar och det kaliforniska solskenet.

Idag släpper de sin självbetitlade debut-EP, tre låtar som symboliserar varsin del av solens bana, inspelade under 2020 av Sun City GBG och mixad av Patrik Johansson.

Lyssna på “Don’t Let the Sun Go Down“ från den nya EP:n här nedanför.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa