SAVANT † 2022-09-01
Foto:
PREMIÄR: Guds Pengar – Qute

Med låtarna Borttappad och Bussen som släpptes i februari har Guds Pengar tagit första steget ut i världen från Malmös undergroundscen. Idag har vi äran att få premiära singeln Qute som imorgon släpps från deras debutalbum "Granar som flyr staden".

Guds Pengar har byggt upp en kultaktig status på den blomstrande Malmöitiska indiescenen och har blivit omnämnda som "Malmöscenens bäst bevarade hemlighet" och vi på SAVANT tänker att det är dags att avslöja den här hemligheten så fler upptäcker bandet.

När refrängen kommer och Evelinas desperat röst sjunger "Världen är ful, det luktar illa överallt" kommer jag på mig själv att försöka höja volymen fast jag redan har på max, min inre rebell vaknar till liv och jag drömmer mig fram till en svettig klubbspelning med bandet och en radikal antonym till social distansering.

Bandet berättar om Qute:

– En ballad i självömkans namn som beskriver tillfällen i livet då en gräver ner sig i sin egen ångest. Små ynkliga vardagsproblem blir gigantiska besvikelser. Allt är förutsägbart, allt är tråkigt. Ganska patetiskt och ganska mänskligt.

Guds Pengar är Evelina Nerstrand (Eveliina Pink m.fl.), Olof Strid, Liam Amner (Hey Elbow m.fl.) samt Anton Jansson (Brigaden m.fl.). Debutalbumet 'Granar som flyr staden' släpps den 15 maj. Den 20 mars spelar bandet live på Babel i Malmö tillsammans med Julia Rakel och Steve Buscemi's Dreamy Eyes.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa