SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Kajsa-Lina Spångberg
PREMIÄR: Silverkulten – "Vit flagg"

Silverkulten består av en salig blandning göteborgare. Tillsammans har de gjort ett namn för sig bland post-punkarna, men i samband med den nya singeln ”Vit Flagg” visar de på ytterligare expertis och öppnar dörren till ett mer poppigare indie-rock-universum. Och den nya singeln har vi på SAVANT äran att premiärspela idag.

Silverkulten är kantade av råa texter om missöden och olycka, missöden som ändå lyckas omfamna en i ett slags hoppfullt grepp tillsammans med en trallvänlig refräng. Och ”Vit Flagg” är ett ypperligt exempel på bandets ärlighet – det är en text om konflikter och om att ta sig ur dessa – självklart allt paketerat med sidenband och doftandes av inrökta replokaler och gitarrackord.

Bandet lyckas med vad som kan verka hopplöst – att som ett göteborgsband lyckas fylla de ingångna och slitna skorna som tidigare göteborgsgiganter lämnat efter. Och med en smula inspiration av bland annat Makthaverskan och Hurula i framgångsreceptet så låter det inte bara bra – det är bra.

Såhär beskriver de själva låten: ”Vit flagg handlar om konflikter och är en känga till folk som tror att de kan bete sig hur som helst utan att bry sig om andra. Den är även en uppmaning till folk att ge upp och gå vidare ifrån sådana. Låten har ännu inte skapat något gräl, men är potentiell tändvätska i framtiden!"

Förhandslyssna på "Vit flagg" här.
No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa