SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Press
Radar: Private World, Sindy och Yunton Beach

På veckans radar har vi några projekt som vi håller lite extra koll på just nu, Private World, Sindy och Yunton Beach.Private World

Cardiffbaserade Private World är ett projekt bestående av Tom Sanders och Harry Jowett. De skapar gnistrande och sofistikerad synthpop, åttiotalsromantisk och drömsk.

I fredags släppte de singeln “Hypnagogia”, den första från debutalbumet “Aleph” som kommer 28 augusti på Dais Records. Tryck på repeat för en känsla av lugn och evig lycka.


Sindy

Stockholmsbaserade Sindy är ett nytt projekt av Tom Serner, även sångare i göteborgska indiepopbandet Ruby Empress och livegitarrist åt PNKSLM-signade HOLY.

I fredags släpptes debut-EP:n “Hits for Kids” via PNKSLM Recordings, full av drömmande indie och nittiotalsnostalgi. Vi tipsar om spåret “Ride or Die”, skört och mjukt med en mörk underton.


Yunton Beach

Projektet Yunton Beach kombinerar balearica, kraut och åttiotalspop till ett unikt funkigt sound skapat med både elektroniska och analoga instrument. Musiken är digital men tidlös, futuristisk men nostalgisk.

I maj släppte de singeln “SKY” som ger en känsla av varma stränder, svalkande drinkar och somrig lätthet.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa