SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Alice Boman
Redaktionens favoriter v.4

Våra favoriter bland de senaste släppen den här veckan är två från Alice Boman och Bombay Bicycle Club.Alice Boman

Alice Boman släppte förra veckan det efterlängtade debutalbumet “Dream On”, där hon bland annat samarbetat med producenten Patrik Berger (Robyn, Charli XCX, Icona Pop, Santigold).

"Dream On" är ett personligt album om kärlek och uppbrott. Alice nämner också att musiken formats av olika miljöer och platser hon befunnit sig på, som svensk landsbygd, Köpenhamn, London och Los Angeles, men även genom att lyssna på bland annat Elvis Presley, Cindy Lauper, Portishead och Pink Floyd.

Hennes musik påverkar en från första tonen och hela albumet är en smärtsam påminnelse om ens egna rädslor och sorger. Med en hjärtskärande äkthet och sårbarhet tar hon lika mjukt som intensivt lyssnaren igenom dem och lämnar en på andra sidan, med lite större insikt och ett nytt perspektiv.

- Många låtar kommer ur en sorgsen känsla, att något är förlorat eller trasigt eller inte slutade på sättet du ville. Att få uttrycka allt det där gör en liksom lite starkare. Och det är fint att dela med sig av det för det känns som att alla kan känna igen sig i dom där känslorna. Jag hoppas att någon kanske finner tröst i det, att vi alla går igenom liknande saker. Det finns inga glada låtar här, det är en sorgsen skiva, men jag hoppas att den är hoppingivande också, säger Alice själv om “Dream On”.

En av våra favoriter på nya skivan är låten ”Everybody Hurts” som Alice berättar mer om:

- Den här sången handlar om att bli bortvald och hur det kan få dig att ifrågasätta dig själv. Jag tänker att en av våra största rädslor är just att bli avvisad. Samtidigt ville jag ändå göra låten lite uppmuntrande trots temat. En påminnelse om att vi alla blir sårade ibland.

I februari ger hon sig ut på Europaturné med flera stopp i Sverige, bland annat på Dramaten med två utsålda konserter den 4 och 5 april.

- Jag längtar verkligen efter att spela live igen, det är något av det bästa jag vet. Det var ett tag sedan sist som jag hade ett gäng spelningar i rad så det ser jag verkligen fram emot. Att gå in i den där bubblan. Det ska bli så kul att spela det nya materialet och att spela tillsammans med Hey Elbow igen, säger Alice Boman och syftar på sitt återkommande kompband.


Bombay Bicycle Club

Bombay Bicycle Club släppte precis albumet “Everything Else Has Gone Wrong” via Caroline International/Island Records, deras första på fem år. Låten “Everything Else Has Gone Wrong” var den sista som skrevs för skivan och det blev en perfekt albumtitel.

- Den tycktes kapsla in allt som albumet handlar om, säger sångaren och gitarristen Jack Steadman.

Låtarna reflekterar över hopp och förnyelse, om att hitta trygghet i det som ger dig tröst och i det du älskar mest. Vi älskar den beroendeframkallande och euforiska singeln “Eat, Sleep, Wake (Nothing But You)”.

Skivan skrevs till stor del i Cornwall och spelades in i USA tillsammans med den Grammy Award-vinnande producenten John Congleton (St. Vincent/Sharon Van Etten/War on Drugs).


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa