SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Linda Gester
Redaktionens favoriter v.7
Våra favoriter bland de senaste släppen kommer den här veckan från Skin Care, VERO och Snake.


Skin Care

Göteborgsbandet Skin Care består av Greta Faxberg, Caroline Kabat, Siri Veileborg och Olle Widell, medlemmar som tidigare spelat/spelar i bland annat ShitKid, Rome Is Not A Town och Bonne Idée. De släppte precis sin första singel “Sleep”, en egenproducerad låt som är bandets första släpp med fler på gång. Deras sound är drömmig shoegaze med mycket driv och nittiotalsvibbar. I januari var de aktuella som hyllat förband till Teksti-TV 666Oceanen i Göteborg.


VERO

Det innovativa bandet VERO som utgörs av Julia Boman, Amanda Eddestål och Clara Gyökeres, har släppt första singeln från deras kommande EP via PNKSLM Recordings.

De har redan gjort sig kända för sitt unika sound och den nya singeln “Burning Ride” är ytterligare ett banbrytande steg i rätt riktning, en bombastisk, åttiotalsromantisk och cold wave-infuserad dröm.


Snake

Fyra år efter debutalbumet ”Cradle of Snake”, släpper nu Snake nya singeln ”Falling", en första glimt av ett album som kommer under hösten 2020, inspelat med Stefan Brändström i The Dustward Studio. Efter debutalbumet har trions medlemmar varit i ständig rörelse genom andra intressanta projekt. Mia Maria Johansson har släppt album med Majvor och tidigare i vinter en ny singel med sitt självbetitlade soloprojekt. Tess De La Cour har hyllats internationellt för sitt mörka projekt Memoria och Madeleine Frankie har, förutom att spela live med Memoria, också släppt musik med bland andra Night Terror. Både Tess och Madeleine har även medverkat i uppmärksammade Riot Grrrl Sessions.

Den nya låten levererar stark sång, skrikande gitarr och drivande trummor, fyra briljanta och explosiva minuter kännetecknade av det som händer när Tess De La Cour, Madeleine Frankie och Mia Maria Johansson spelar ihop i ett rum.

- Vi har jobbat med låtarna mer inför det här albumet, förklarar Mia-Maria. Jobbat med dynamik och att hitta det som vi är bra på, förstärka det. Förra skivan gick väldigt fort, från skapande till inspelning, inte så mycket tid för eftertanke. Det blev bra, det är inte det, men den här gången har vi tagit oss mer tid. Nu känns det som att vi tar det vi gillar och jobbar mer på det. Jobbar mer med varje instrument.

- Våra Snake-ansikten är våra riktiga sanna ansikten, det är när vi är Snake som vi tar av oss våra masker, de ok av regler och förväntningar som finns på oss tjejer och kvinnor, på bland annat hur vi ska se ut och bete oss. Snake-ansiktena är insidan på utsidan, på riktigt, det är vårt sätt att styrka oss och förstärka oss och våra själar.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa