SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Tristan Ribbnäs
"Som en stor stark på en torsdagsmorgon, helt perfekt"

Sätt ihop ett gäng malmöiter och ge dem varsitt instrument, lås studion och du sätter söder om söder på kartan. Både bandnamnsmässigt och geografiskt sätt.

Trots att det finns städer söder om Malmö, där bandet främst rör sig kring, lyckas de sätta sin egen prägel på en annars rätt smockad svensk pop- och rockscen och lyckas ringa in hela södra delen av långa landet lagom och göra det till sitt eget, på sitt sätt. Vi har norr, mitten och så har vi Söder om Söder.

Det är efter de välvalda orden och med den nya singeln "Spegeln" som vi skjutsas iväg ut på ett lerigt festivalfält och vi hör skräniga gitarriff ifrån en scen och vi skjutsas tillbaka in i ett tält med en ljummen öl i handen – och ja, det är ett bra betyg.

På bandets Facebooksida har någon rekommenderat dem med den otroligt målande och träffande motiveringen ”som en stor stark på en torsdagsmorgon, helt perfekt”, och det är efter de välvalda orden och med den nya singeln "Spegeln" som vi skjutsas iväg ut på ett lerigt festivalfält och vi hör skräniga gitarriff ifrån en scen och vi skjutsas tillbaka in i ett tält med en ljummen öl i handen – och ja, det är ett bra betyg.

Resultatet är ett punkigt och rockigt och alldeles perfekt sound som gör sig snyggt till precis vad som helst och var som helst.

Söder om Söder lägger tonvis med vikt på varenda litet ljud och ser till att allting ska låta, och det låter knappast blygsamt. Men det bandet visat stark expertis på är att sätta ihop alla dessa ljud till ett och till det perfekta ljudet får vi den där perfekta rösten som man bara vill ha till just skräniga gitarrer och trummor och resultatet är ett punkigt och rockigt och alldeles perfekt sound som gör sig snyggt till precis vad som helst och var som helst.

Bandet förklarar att "Spegeln" är ett smakprov på kommande musik, som ska färdigställas efter sommarens spelningar. Och om "Spegeln" är ett smakprov så är det en otroligt stark fortsättning som väntar. Tills dess får vi lyssna på "Spegeln" och drömma om en stor stark på en torsdag.

Lyssna på den senaste singeln "Spegeln" nedan.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa