SAVANT † 2022-09-01
Foto:
VIDEOPREMIÄR: 11am – Gift / Spring – Bullret Sessions

Trumslagaren Liam Amner (Hey Elbow, Alice Boman, Laser & Bas) släppte i 2019 albumet "twain" med sitt egna musikprojekt 11am. Imorgon släpps videon och liveversioner av låtarna "Gift" och "Spring" via Rundgång Rekords, och idag har vi på SAVANT premiär för videon.

I 11am utmanar Liam Amner sina idéer om komposition och sin stora kärlek för syntar, rörlighet och "sådant som inte passar, men passar" som Sindre Harding beskrev det så väl. Det är stora ljudlandskap och en delikat balans och ständig harmoni mellan minimalism och experimentalism, något som gör musiken väldigt levande.

Under hösten spelade Liam in delar av skivan live, med band (Alice Hernqvist på synt, Sebastian Hegedüs, gitarr och fiol, Anne Marte Eggen på bas, Daniel Örtegren-Desai på tenorsax och Ellen Pettersson på trumpet) i Tambourine Studios i Malmö.

Liam berättar om projektet:

11am är mitt egna musikprojekt som är tänkt som en kanal för att göra det jag tycker är spännande, intressant och utvecklande som löper parallellt med alla andra musikprojekt och band jag spelar med.

Om projektnamnet 11am är ett ordspel på liam eller om det faktiskt är 11am, låter vi förbli ett mysterium.

Se live session med 11am och låtarna "Spring" och "Gift" nedan.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa