SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Lisabi Fridell
10 tips att se på by:Larm

På torsdag börjar by:Larm i Oslo med omkring 200 liveakter. Vi har gått igenom lineupen och vill dela med oss av några spelningar som vi savanter ser fram emot.

Kite (SE)

Foto: Per Norman

Det börjar bli svårt att skriva att Kite är Sveriges bäst bevarade pophemlighet, och vi är glada att fler och fler upptäcker bandet. Kite är något av det bästa som går att uppleva i vaket tillstånd, deras liveshower är spektakulära och lämnar ett intryck som består; oavsett om deras spelningar är små, minimalistiska eller as-stora.

Lördag: Vulkan Arena 0:00 (natten till söndag)

KÅRP (SE)

Foto: Hampus Cornéliusson

KÅRP träffade varandra på ett UFO-läger i Östergötland och vann nyligen årets synt på Manifestgalan. I en intervju med SAVANT tidigare i år, sa de följande inför spelningen på by:Larm: "Do not go gentle into that good night. Rage rage rage against the dying of the light."

Fredag: Vulkan Arena 21:00

Lördag: Verkstedet 23:30

Nicole Sabouné (SE)

Foto: Frida Vega Salomonsson

Nicole Sabouné släppte nyligen EP:n "Come My Love" efter fyra års uppehåll och efter hennes turnéstart på Nalen i Stockholm så skrev Jenny från redaktionen att det var "ärligt, dramatiskt och helt briljant". Och med tanke på platsen under by:Larm – i Kulturkirken Jakobs övernaturliga lokaler, tolvslaget och Nicole Sabounés mäktiga uttryck, så vore det förjävligt att missa den här spelningen.

Torsdag: Kulturkirken Jakob 0:00 (natten till fredag)

Augustine (SE)

Foto: Oskar Omne

Augustine är indiepopexplosionen som brutit sig över Atlanten och lockat stor publik i både USA och Kanada och liknats vid artister som James Blake, Maggie Rogers och Foster The People och nyligen vann han årets pop på Manifestgalan. Kul kuriosa om klubben Revolver, som Augustine spelar på under fredagen är att Ebbot (The Soundtrack of Our Lives) brukade spela skivor där förr.

Fredag: Revolver 20:00

Lördag: Vulkan Arena 22:00

Drug Store Romeos (UK)

Drug Store Romeos debuterade 2019 och startades genom att barndomsvännerna Jonny och Charlie letade efter en basist. De hängde upp en lapp på deras skola och Sarah hörde då av sig, men hon skippade basen och körde sång istället. Nyligen släppte de singeln "Frame of References" – och soundet, som är inspirerat av Stereolab och Portishead – fast med en fresh take, känns väldigt nytt och spännande.

Torsdag: Revolver 21:00

Fredag: Kafé Hærverk 21:00

Vita Bergen (SE)

Foto: David Schreiber

2019 var ett spännande år för indiebandet Vita Bergen, med spelningar i New York, Los Angeles och Asien och släpp av otroliga singeln "Falcons", så är vi säkra på att detta kommer bli en av höjdpunkterna på by:Larm 2020.

Fredag: Vulkan Arena 23:00

Lördag: Verkstedet 20:30

Giant Swan (UK)

Foto: Keith Leaf

Giant Swan från Bristol består av Robin Stewart and Harry Wright. Deras beryktade konserter har beskrivits som en fördomsfri hammare av punk, techno och buller. På torsdagen spelar de på legendariska Blå, platsen där inga kvällar slutar som planerat.

Torsdag: Blå 23:30

GHLOW (SE)

Den rysk-svenska duon GHLOW som består utav Emille de Blanche och Nikolay Evdokimov debuterade 2017 och signades nyligen av PNKSLM Recordings (HOLY, Les Big Byrd, Sibelle Attar, Hater) och låter som inget ni har hört förut.

Torsdag: Festivalteltet by:MatPrat 21:00

Fredag: Pokalen 23:30

Porto Geese (NO)

Norska shoegaze/postpunk-bandet Porto Geese debuterade i början av februari i år med trippelsingeln "Close".

Torsdag: Ingensteds 23:00

Lördag: Blå 21:30

Spurv (NO)

Spurv är ett instrumentalt postrock-band från Norge och deras liveshow sägs vara en massiv upplevelse.

Fredag: John Dee 0:00 (natten till lördag)

Vi satte ihop en spellista med våra favoriter på by:Larm här nedan.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa