SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Press
Nytt: Joana Serrat och Vita Bergen

Varje fredag tipsar vi om ny musik, den här veckan från Joana Serrat och Vita Bergen.

Joana Serrat

Den katalanska sångerskan och låtskrivaren Joana Serrat har nyligen släppt singeln Pictures” från albumet “Hardcore From The Heart” som kommer 11 juni via Loose Music.

Den nya skivan börjar med förlust och slutar med acceptans av omöjligheten att uppnå ett perfekt liv. Joana utforskar också obalansen som finns mellan det verkliga livet och det ideal som eftersträvas, en nyanserad, emotionell och introspektiv resa.

- "Pictures" handlar om desillusion och misslyckad kommunikation. Det är också en påminnelse om hur mycket tid vi slösar bort med triviala detaljer. Tanken på att "perfektion aldrig kan nås" gör det lättare att bara leva sitt liv, eftersom saker alltid kan gå fel. Livet kan vända på ett ögonblick så det är ingen idé att vänta på att rätt tid ska komma, säger Joana om låten.

Lyssna på “Pictures” här nedanför.


Vita Bergen

Artistprojektet Vita Bergen som består av multiinstrumentalisten, låtskrivaren och producenten William Hellström fokuserar sin konst kring musik, rörelse och bildkonst. Projektet fick sitt internationella genombrott 2015/2016 med debutskivan “Disconnection” som följdes upp 2017 med hyllade albumet ”Retriever”, och har nått långt utanför Sveriges gränser med över 100 spelningar på den europeiska indiescenen, toppade albumlistor, globala samarbeten med Google och Apple, P3 Guld-nominering samt internationella storfestivaler.

Förra veckan släppte Vita Bergen och William Hellström sitt tredje album ”Another Day in Paradise” via Woah Dad, ett album som kommit till under fyra års tid och som handlar om att försöka sitt allra bästa men ändå komma på andra plats, bakom någon annan. Låtarna är vackra och sorgsna, med samma explosiva känsla som tidigare.

Lyssna på låten “La Lumière” från det nya albumet här nedanför.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa