SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Mobilfoto
Agent Side Grinder förvandlar Debaser till en tysk industrilokal
Agent Side Grinder hade igår en inofficiell releasefest för deras nya album "A/X" på Debaser i Stockholm, med sig hade de support av den elektroniska duon Need For Speed.

När vi kom in på Debaser var det nästan tomt, sakta började lokalen fyllas upp längs kanterna och Debaser började få en känsla av tysk industrilokal. Det var svarta kläder, läder, rökmaskin och ur högtalarna spelades bland annat Henric De La Cour, Kite och Cosmic Overdose.

En tjej ställer sig i mitten av rummet framför scenen och börjar att dansa, intensiteten ökar något och vi som strök längs väggarna började nu smyga oss inåt och framåt mot scenen. Framför mig står en tjej med svarta skinnhandskar och ett "X" tatuerat på armen. Det är tydligt att Agent Side Grinder har en trogen publik.

Sångaren, Martin Nilsson, är i konstant rörelse och har en sårbarhet i rösten som är vacker och som, när basen kommer in blir otroligt mäktig.

Det röda skynket drogs undan och Need For Speed öppnade upp. Sångaren, Martin Nilsson, är i konstant rörelse och har en sårbarhet i rösten som är vacker och som, när basen kommer in blir otroligt mäktig.

"Jag vet ni spar på energin, men ska vi köra?" sa Martin och Need For Speed höjde nivån ytterligare. Nu var publiken maxad och det var tydligt att många hade väntat länge på den här kvällen.

Need For Speed (Foto: Gustavo Martins)

Huvudakten, Agent Side Grinder börjar starkt med "In from the Cold" och för varje låt blir det bara mer och mer intensivt och bandet, som enligt ryktet ska vara ett kraftfullt och storslaget band live, slår alla förväntningar.

Agent Side Grinder är tighta som fan och sångaren, Emanuels intensiva blick, skarpa rörelser och med en röst som skulle kunna välta Berlinmuren, får publiken att bli galen.
Agent Side Grinder (Foto: Gustavo Martins)

Agent Side Grinder är tighta som fan och sångaren, Emanuels intensiva blick, skarpa rörelser och med en röst som skulle kunna välta Berlinmuren, får publiken att bli galen. Publiken svarar med skrik och de som vid scenkanten inte dansar, hamnar sakta längre och längre bakåt.

Under året kommer bandet att spela runt om i Europa.

Lyssna på senaste albumet "A/X" här.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
Artikeln handlar om
Av
Kim Wijk

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa