SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Fredrik Stål
"Det kan inte finnas någon som går oberörd denna kväll"

Benjamin John Power, från Fuck Buttons, har gjort musik under namnet Blanck Mass sedan 2010. Han verkar inom drone/elektronisk/post-punk, och släppte tidigare i år albumet ”Animated Violence Mild”. I måndags bjöd den fenomenala klubben Dark Park in Blanck Mass till Hus7 i Stockholm.

”Animated Violence Mild” skrevs under 2018 i hans studio utanför Edinburgh. Åtta spår som handlar om självinsikt och sorg, både på ett personligt plan men också ur ett globalt perspektiv – om hur samhället förgiftats av manisk överkonsumtion.

Längs väggarna växer ett moln av tårvacker ambient musik som försätter mig i fullständig harmoni, men fullt medveten om den starka kontrast som snart ska chocka min kropp.

Jag går av tunnelbanan vid Globen och går mot Slakthusområdet i min svarta kappa, skyddad från måndagsångest och stress. När jag kommer in på Hus7 är det småkyligt och längs väggarna växer ett moln av tårvacker ambient musik som försätter mig i fullständig harmoni, men fullt medveten om den starka kontrast som snart ska chocka min kropp.

Lokalen fylls av folk, och det är bra uppslutning för en måndagskväll. Inför spelningen i Eindhoven hade Ben postat på sin Instagram och uppmanat till att använda öronproppar, eftersom det skulle bli väldigt högt.

Publiken som har vaggats in i djupsömnstadie III, får en smärre adrenalinchock. Det kan inte finnas någon som går oberörd denna kväll. Stundvis känner jag mig fullt närvarande och de aggressiva beatsen blir en del av mitt nervsystem. Det är stenhårt, melodiöst och asvackert.
Blanck Mass på Sacred Bones Label Party på Slaktkyrkan 2018. Foto: Fredrik Stål

Vid 21 går Ben på scenen och börjar hårt med plattans andra spår ”Death Drop”. Publiken som har vaggats in i djupsömnstadie III, får en smärre adrenalinchock. Det kan inte finnas någon som går oberörd denna kväll. Stundvis känner jag mig fullt närvarande och de aggressiva beatsen blir en del av mitt nervsystem. Det är stenhårt, melodiöst och asvackert. Och mitt i allt mörker, rök och hårda beats skymtar jag Ben le ibland. Ljudet som strömmar ut från högtalarna är högt men behagligt, och basen omfamnar mig som en vän jag inte träffat på länge.

Jag fylls av en överväldigande känsla av hur jävla bra det är och känner med alla som missade spelningen, och ser redan fram emot nästa gång.

Tidigare i höst testade jag rosenrot för att bekämpa hösten men nu när min dos var slut så blev denna spelning ett bra substitut. Eftersom detta är första gången jag ser Blanck Mass live visste jag inte riktigt vad jag skulle förvänta mig, men jag fylls av en överväldigande känsla av hur jävla bra det är och känner med alla som missade spelningen. Jag ser redan fram emot nästa gång.

Lyssna på "Animated Violence Mild" nedan.
No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
Artikeln handlar om
Av
Kim Wijk

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa