SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Marcus P G Gustavsson
Diskopunk släpper singeln "Motherland"
Diskopunk, bestående av Antonio America, Joakim Rydén, Harald Forsmark, William Collins och Henrik Ulvenäs, är ett Stockholmsbaserat band som gör grandios och extravagant klubbpunk. Efter att ha varit förband till Mando Diao på deras turné har de gjort stort avtryck, både i Sverige och England, framförallt på livescenen där de med sitt sinnesvidgande uttryck gränslöst förenar solid dekadens med attityd och euforisk dans.
Kontrasterna ger en extraordinär upplevelse, en diskokula snurrandes i ultrarapid möter röjig undergroundstämning.

I början på året släppte de sin debut-EP med singeln "Lilla Pojke" i spetsen och nu släpper de singeln "Motherland". De skriver, producerar, mixar och gör allt visuellt själva. Den suggestiva videon till "Motherland" gjordes i en one-take och är både humoristisk och drabbande. Jag kan inte sluta se den.

Diskopunk beskriver själva sin nya singel som "en tvåstegsraket från samtiden. Absolut panik med glimten i ögat. Bland det rockigaste vi gjort fast samtidigt otroligt dansbar. Har någon slags trivsel i sig också. Väldigt rak, direkt och så härlig" 

Om videon säger de: "Vi visste att vi ville vara på en löparbana. Det var enda idén egentligen. Vi hade ingen videobudget alls så vi lånade en gimbal-pinne och drog ner till Zinkens IP och gjorde en enda tagning med en iPhone. Ingen annan i videon var tillfrågad, blev mästerverk direkt."

Hos mig har en total fascination uppstått för bandet och dessa ambitiösa hedonister ska upplevas liveHos mig har en total fascination uppstått för bandet och dessa ambitiösa hedonister ska upplevas live, ta chansen att se dem på Debaser Strand i Stockholm den 24 maj.Lyssna på "Motherland" nedan.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
Artikeln handlar om
Av
Maria Engberg

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa