SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Nora Tysklind
Ett stjärnfall kommer lastat med en ny singel

Raketklubben är den svenska musikscenens coola kusin, som alltid har något nytt att komma med och nya skor att stampa med. Vår musik-kusin har sin rymdbas i Peace & Love-hemmet Borlänge och likt ett stjärnfall landar nya singeln ”Astronaut” i vår trygga famn.

Debut-EP:n ”fuck dig, fan för dig” som släpptes i mars i år, möttes av folkets jubel och öppna armar hos varenda vandrande känslovrak. EP:n bjöd på musik som fick varenda icke-storstadsbo att nicka förstående och varenda småkrossat hjärta att läka. Tidigare spår har haft en aning avslöjande titlar, medan ”Astronaut” ger tillfälle för lyssnaren själv att tolka och lyssna fritt på låten och inse att den trots titeln inte handlar om rymdraketer och svarta hål. Bandet själva beskriver låten som en historia om att bli ”ghostad” av någon och sedan se personen försvinna.

Raketklubben. Foto: Nora Tysklind

Det är synthigt och det är punkigt, det är poppigt och det är framförallt riktigt bra, goda förutsättningar för hit-material. Som vanligt är det en välarbetad text, med noga utvalda ord – de verkar komma direkt från det bultande maskineriet på vänster sida, och med det mer poppiga uttrycket bjuds lyssnaren upp till en allvarsam dans – en musikupplevelse utöver det vanliga. Dessutom är varenda bandmedlem med och sjunger på ”Astronaut”.

Jag tror att Raketklubben är precis det som vi behöver just nu, när kängor skaver, luften är för kall, stearinljusen slut och den du tänkt på i flera dagar inte hör av sig.

Jag tror att Raketklubben är precis det som vi behöver just nu, när kängor skaver, luften är för kall, stearinljusen slut och den du tänkt på i flera dagar inte hör av sig. En medryckande låt som kan agera ens bästa kompis när du känner dig ensammast i hela världen. ”Astronaut” är ett smakprov på kommande debutalbum som väntas släppas 2020. Tills dess får vi dansa oss igenom dumma dejter och mörka nätter med Raketklubben och ”Astronaut” som soundtrack.


Lyssna på "Astronaut" nedan.
No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
Artikeln handlar om
Av
Julia Hvalgren

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa