SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Press
Favoriter v.13

Våra favoriter bland de senaste släppen kommer den här veckan från Augustine, The Radio Dept. och It's For Us.


Augustine

Den Stockholmsbaserade multi-instrumentalisten, låtskrivaren och producenten Augustine hyllades världen över när han debuterade med singeln “Luzon” i februari 2019. Hans bombastiska och skimrande indiepop är byggd på säregen falsett, tidlösa produktioner och sköra kärlekshistorier med ett lika nostalgiskt melodiöst som nutida elektroniskt ljudlandskap. Hans första tre singlar seglade upp till förstaplatsen på Hype Machine och debut-EP:n “Wishful Thinking” gav honom en vinst i Årets Pop på Manifestgalan 2020 och en P3 Guld-nominering i samma kategori.

Nu inleder Augustine sitt 2020 med nya singeln “Picking Up Speed” som släpps idag, fylld av självupplevda känslor och sprudlande vårvärme som träffar rakt in i våra ängsliga hjärtan. Låten bär på ett budskap om oron att förlora någon när det är som bäst. Augustine kommenterar låten:

- Att skapa det där lilla universumet tillsammans med någon, bara leva i en bubbla och känna att inget utanför spelar någon roll är speciellt. Oavsett hur fint det är så fasar man också för att det kan ta slut när som helst. Desto mer man får, desto mer har man att förlora på ett vis. Att bygga något med den som betyder hela världen kan vara det läskigaste som finns.


The Radio Dept.

The Radio Dept. bestående av Johan Duncanson och Martin Carlberg släppte i höstas sitt femte album “I Don’t Need Love, I’ve Got My Band”. Med sin varma, mjuka shoegaze och sköra pop är bandet bland det finaste vi haft genom åren. Nu har de precis släppt singeln “You Fear the Wrong Thing Baby”, den andra för i år och vi längtar efter att få höra mer.


It's For Us

Stockholmsbandet It's For Us som utgörs av Camilla Karlsson, Jon Gredmark, Rebecka Johansson och Alex Nilsson släppte förra året sitt andra album “Stay” via Novoton, en unik blandning av melodisk indie och tung drivande postpunk med distinkta basgångar, ringande gitarrer och stark eterisk sång.

I mer eller mindre isolation har de nu spelat in en EP i västra Finland i en liten ort som heter Malax, som också har fått ge namnet på EP:n. Förra veckan släppte de singeln “You Are The One”, en låt om att kämpa mot depression och låg självkänsla, och att till slut kunna acceptera det faktum att du faktiskt är tillräckligt bra. En slags kärlekssång till sig själv och livet.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa