SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Press
Favoriter v.15

Våra favoriter bland de senaste släppen kommer den här veckan från Simon Minó och Domus.


Simon Minó

Simon Minó flyttade till Paris 2018 och började snabbt arbeta med sin egen musik i saknaden av sitt Malmöbaserade band RA. Hans soloprojekt plockades upp av den franska producenten Sydney Valette som nu står för mixningen av hans kommande debutalbum som släpps hösten 2020.

Minó släppte sin debutsingel “Les Nymphéas” i november förra året och följer idag upp med singeln “Raphaëlle”. Låten har ett mörkt lockande sound, med tunga drivande basgångar, befallande sång och atmosfäriska stråksyntar.

Den medföljande suggestiva musikvideon är filmad i New York av bildkonstnären Jennifer Medina och Simon Minó.


Domus

Stockholmsbaserade elektroniska duon Domus går på kreativt högvarv vilket vi är väldigt glada för. Knappt har dammet lagt sig efter deras kritikersuccé med debutalbumet “Lucid Dreaming” innan det smäller igen. Denna gång i form av en remix på en av albumets höjdpunkter “Weightless Dreams” som släpptes igår på Astronaut Recordings/Döskalle Rekords.

Remixen är signerad Lisen Rylander Löve, som förutom karriären i eget namn bland annat jobbat med Midaircondo, Union Carbide Productions och Lustans Lakejer. Lisens text och sång kastar in lyssnaren i en surrealistisk, mytisk värld och tar låten till nya viktlösa höjder.

Bandet beskriver remixen som en naturlig fortsättning på albumversionen av låten, som en Weightless Dreams pt. 2, men samtidigt något helt nytt. Inte minst på grund av att låten för första gången innehåller sång och text. Domus berättar:

- Att vi valde att höra av oss till Lisen föll naturligt, då vi båda har koll på henne från Midaircondo och verkligen älskade hennes debutsingel “Shine”.

Lisen Rylander Löve beskriver sina känslor kring remixen:

- Originalversionen tycker jag har känslan av att man är på på väg ut och bort mot något okänt. Att man färdas i hög hastighet. Förväntansfull. I min version har man kommit fram till sitt mål. Tyngdlöst svävande, lugn och fullständigt tillfreds i en surrealistisk dröm som aldrig tar slut.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa