SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Ebba G. Ågren
I Met Famous People – "That Will Save Me"

Lukas Thomasson är kanske mest känd från gruppen Hater, gruppen som turnerat världen runt som förband till bland annat The Radio Dept., men nu är Thomasson på gång med ett nytt projekt. I Met Famous People är Thomassons nya satsning och hans chans att upptäcka en ny genre och ett sätt att musiksätta livets mörkare sidor.

Debutsingeln ”That Will Save Me” är den första singeln som färdigställts, singeln togs tillslut till studion där han och Joakim Lindberg färdigställde materialet, och tur var väl det. En debutsingel om att bli kär, vilja dö, festa och slåss, och det hela låter som fyra självklara komponenter till en hit för alla emo-kids. Det färdiga resultatet tar oss in i en tidsmaskin och vi faller handlöst till en svunnen tid, vi hoppar in i ett proppfyllt baksäte till en Dodge Charger och The Smashing Pumpkins och deras ”1979” spelas och allt annat är orelevant. ”That Will Save Me” tar oss dit direkt – fast med Billy Corgan på autotune och cirka tjugo år senare.

Det färdiga resultatet tar oss in i en tidsmaskin och vi faller handlöst till en svunnen tid, vi hoppar in i ett proppfyllt baksäte till en Dodge Charger och The Smashing Pumpkins och deras ”1979” spelas och allt annat är orelevant.

Humor blandat med ett öga för estetik uppenbarar sig i musikvideon, en video regisserad av Thomas själv och otroliga Ebba G. Ågren (från wy) – som själv kallar videon för den bästa videon hon gjort, och det är svårt att inte hålla med. Ebbas förmåga att få det mest gråa och vardagliga verka så utomordentligt vackert håller sig genom hela videon, rentutav ett konstverk på cirka fyra minuter som fångar en varenda sekund.

Ebbas förmåga att få det mest gråa och vardagliga verka så utomordentligt vackert håller sig genom hela videon, rentutav ett konstverk på cirka fyra minuter som fångar en varenda sekund.

"That Will Save Me" är ett mästerverk både ljudligt och bildligt, kanske är detta början på en ny era – längtan efter det som redan varit och vackra skildringar av livets mörker. Kanske är det Lukas Thomasson och I Met Famous People som räddar oss och inte tvärtom.

Se videon till "That Will Save Me" nedan.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
No items found.
Hittade inga relaterade artiklar
No items found.
No items found.

Fortsätt läsa